Karate

Anđelo Kvesić srebrni na Svjetskim igrama, a mlađi brat Ivan četvrti

Braća Kvesić, najbolji hrvatski karataši, imala su sjajan nastup na Svjetskim igrama u američkom Birminghamu, savezna država Alabama, gdje se održavaju natjecanja najboljih svjetskih sportaša u neolimpijskim sportovima, piše Večernji list.

Stariji brat Anđelo osvojio je srebro u teškoj kategoriji, a mlađi Ivan na koncu je, u vrlo jakoj svjetskoj konkurenciji, bio četvrti te su obojica još jednom potvrdila da pripadaju samom svjetskom vrhu “vještine prazne šake”.

Anđelo Kvesić je u skupni pobijedio Egipćanina Taha Mahmouda (5:3) i Australca Tielena Daniela (9:0) a izgubio je od Amerikanca Briana Irra (0:2).

U polufinalu je naš teškaš nadvisio Ukrajinca Rizvana Talibova (7:2) da bi u finalu, u taktički rovovskoj borbi, izgubio od tamnoputog Španjolca Sackha Babacara (0:1).

Ivan Kvesić pobijedio je u svojoj skupini Francuza Jessiea Da Costu (8:6) i Čileanca Fabiana Huaiquimana Saeza sa 7:1 a izgubio je od Amerikanca Kamrana Madanija (1:2).

U iznimno uzbudljivoj polufinalnoj borbi, hrvatski poluteškaš izgubio je od aktualnog svjetskog prvaka Egipćanina Youssefa Badawyja kojem je prodao udarac za tri boda no to mu kod 4:4 nije bilo dovoljno jer je suparnik bio taj koji je u borbi prvi osvojio bod.

Sreće Ivan nije imao niti u borbi za broncu jer je i tu suparniku prodao nogu za tri boda i vodio je sa 5:4 ali su mu, samo 10 sekundi prije kraja borbe, suci dosudili diskvalificirajuću opomenu.

Nakon uzbudljiva dana iz Birminghama nam se porukom javio Boris Vujičić, trener iz njihova kluba Hercegovine Zagreb, koji ih je pratio na ovom natjecanju:

– Veliki domet za jednu malu Hrvatsku. Nažalost, Ivanu je uzeta medalja u poznatom stilu. Vodio je 5:4 i pristranom odlukom sudaca je izgubio diskvalifikacijom. Nažalost, ovdje su veliki ulozi no nikoga od naših sudaca li službenog osoblja nije bilo jer bi, vjerujem, bilo drugačije – kazao je Vujičić.

Odgovori

Back to top button