Judo

Zlatko Kumrić osvojio broncu na Grand Slam turniru u Kazahstanu

Hrvatski reprezentativac Zlatko KUMRIĆ (AJK „Student“ – Split) je prošlog tjedna prisustvovao Judo Festivalu u Poreču gdje je odradio kvalitetne pripreme u Olimpijskom trening kampu (OTC), već za vikend nastupio je u Kazakhstanu na IJF Grand Slamu. Kumrić je u kategoriji do 100 kg osvojio brončanu medalju, piše na službenoj stranici HJS-a.

U borbu za brončanu medalju savladao je iskusnog Belgijca Tomu NIKIFOROVA koji je prije ove borbe imao skor u svoju korist 4:0 protiv Kumrića.

Dvadesetdevetogodišnji Splićanin od samog početka krenuo je u borbu ofenzivno bez previše kalkulacija, no u jednom trenutku Nikiforov je iskoristio nepažnju hrvatskog senatora te poveo bacanjem za wazari.

No Kumrića to nije poljuljalo u taktičkoj pripremi te već idući napad baca Nikiforova ručnom tehnikom na ippon što mu donosi brončanu medalju i vrijedne bodove za Olimpijske igre u Parizu.

– Ništa, dobro je, izuzetno težak dan no napokon prva Grand Slam medalja, idemo dalje! Borba za broncu definitivno jedna od najzahtjevnijih danas, Nikiforov je izuzetno iskusan i neugodan borac, rezultati sami po sebi govore. Držao sam se taktike dogovorene s Tomom što se pokazalo ključnim za današnju pobjedu – kazao je Kumrić.

Zlatko je upisao četiri pobjede i jedan poraz. U prvom kolu pobjeđuje Britanca Harryja LOVELL-HEWITTA, drugo kolo bio je bolji od Aslana MIRZAYEVA (AZE).

Četvrtfinale gubi od Rusa koji se borbi pod zastavom Ujedinjenih Arapski Emirata Dzhafara KOSTOEVA te ga poraz vodi u repasaž gdje je bio bolji od Talijana Gennara PIRELLIJA.

Kumrić se izjednačio po broju medalja na IJF World Judo Tour-u s našim najuspješnijim judašem Tomislavom MARIJANOVIĆEM koji Kumriću sjedi u trenerskoj stolici.

Treća je ovo medalja s IJF WJT-a za Kumrića, no Marijanović i dalje drži prvo mjesto s osvojenim IJF Grand Slamom u Rio de Janeiru 2010 godine te titulom viceprvaka iz 2013. godine.

– Zlatko je u odličnoj formi cijelu godinu, i na ovim Kontinentalnim openima što smo radili, samo mu je trebalo tih par pobjeda na natjecanjima da bude „stari Zlatko“, sada je stvarno dobar. Taktika je uvijek ista, idemo na bacanje, on ima bacanja u svim smjerovima, odlične promjene smjerova. Glupo bi bilo tražiti nešto drugo od takvog kompletnog natjecatelja – kazao je Marijanović.

Kumrić je danas savladao u borbi za broncu jednog od najbolje plasiranih judaša u kategoriji, prvog nositelja, Tomu Nikiforova (BEL), osvajača svjetske medalje i pobjednik prošlogodišnjeg Grand Slama u Parizu.

Dan ranije u kategoriji do 63 kg nastupila je Katarina KRIŠTO koja je upisala poraz protiv Kamile BADUROVE (AIN).

Odgovori

Back to top button