Judo

Slovenka Tina Trstenjak osvojila srebro u Tokiju

Slovenska judašica 30-godišnja Tina Trstenjak nije uspjela obraniti naslov olimpijske pobjednice iz Rija. Tina je u finalu u kategoriji do 63 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju izgubila protiv Francuskinje Clarisse Agbegnenou. te osvojila srebrnu medalju.

Slovenka je dugogodišnja članica Adidasove obitelji, a na putu do odličja je pobijedila Hee Han iz Južne Koreje, a onda i Španjolku Cristinu Cabanu Perez.

U četvrtfinalu je nadjačala Anriquelis Barrios iz Venezuele unatoč bolovima u leđima. Uoči te borbe Tina je potražila liječničku pomoć.

Slovenska reprezentativka je u polufinalu pobijedila četiri godine mlađu Talijansku Mariju Centracchio.

U reprizi finala iz Rija francuska judašica Clarisse Agbegnenou je ovaj put bila bolja od Tine koja osvojila 50. medalju za Sloveniju ukupna na ljetnim i zimskim Olimpijskim igrama.

Već je veliki uspjeh sudjelovati u dva finala na Olimpijskim igrama. Danas nisam uspjela stići do kraja, ali ovo je veliki uspjeh – kazala je Tina Trstenjak i dodala:

– Clarisse i ja smo dobre prijateljice izvan juda, a kad se natječemo u finalu to je stvarno predstava. Ne bih mogla poželjeti drugu suparnicu u finalu. Bilo je to najbolje finale!

Odgovori

Back to top button