Judo

Najbolji svjetski judaši pripremaju se u trening kampu u Poreču

Najveća imena iz judo svijeta i ovog lipnja se pripremaju na Olimpijskom trening kampu u Poreču. Osim njih, na pozornicu Europskog prvenstva izlaze kadeti, koji će od 23. do 26. lipnja u Poreču tražiti najbolje među sobom.

S iščekivanjem članovi europske i svjetske judo obitelji ulaze u lipanj jer znaju da se okupljaju u Hrvatskoj. Ove godine, dva velika trening kampa, onaj seniorski, Olimpijski trening kamp, te trening kamp za kadete, okupili su više od 600 sudionika.

Na tatamiju dvorane Intersport, od 13. do 21. lipnja, najbolji judaši u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji traže napredak kroz zajednički rad i naporne treninge.

Među 400-ak sudionika seniorskog trening kampa je i 39 hrvatskih sportaša:

– Upravo je onako kako treba biti, zahtjevno, svi rade na visokoj razini i tako najviše napredujemo. Lijepo je čuti druge kako uživaju kod nas i koliko su zadovoljni organizacijom – kaže Barbara Matić, jedna od nositeljica crvenog ‘backnumbera’, oznake aktualnih svjetskih prvaka, koji su u Poreču.

Nakon jutarnjih i poslijepodnevnih treninga, judaši, njihovi treneri i drugi članovi reprezentacija odmaraju se i dogovaraju aktivnosti u hotelima Plave Lagune, u kojima imaju sve potrebno za dodatni rad, odmor i uživanje u početku ljeta.

– S užitkom ugošćujemo naše kolege i prijatelje iz cijelog svijeta u Istri, a Poreč i svi resursi Plave Lagune samo poboljšavaju dojam. Također, domaćinstvo Europskog prvenstva za kadete omogućava i svim zainteresiranima da vide kakav judo rade najbolji u Europi. Za to vrijeme, naši borci imaju priliku u svojoj državi raditi s najboljima na svijetu i lijepo je vidjeti da to koriste – rekao je izbornik muških reprezentacija Hrvatske, Dean Ilić.

Za titulu najboljih u Europi, kadeti će se boriti u dvorani Intersport od 23. do 26. lipnja, a svi zainteresirani mogu kupiti ulaznice na Entrio.hr.

Svečano otvorenje prvenstva je na rasporedu u petak 24. lipnja, u 16 sati, kada će naglasak biti na pokazivanju zašto je judo više od sporta.

Odgovori

Back to top button