Judo

Lara Cvjetko i Ivana Maranić srebrne, a Petrunjela Pavić osvojila broncu u Pragu

Hrvatske judašice osvojile su tri medalje na European Openu u Pragu. Lara Cvjetko (do 70 kg) i Ivana Maranić (preko 78 kg) osvojile su srebrne medalje, dok je Petrunjela Pavić (do 78 kg) osvojila broncu, piše na službenoj stranici HJS-a.

Nedjelja u Pragu bila je vrlo uspješna za hrvatske judašice koje se vraćaju s European Opena s tri medalje. Do finala su uspjele doći Lara Cvjetko (do 70 kg), s četiri pobjede, i Ivana Maranić (preko 78 kg), s tri pobjede. Cvjetko je u finalu natjerala Anku Pogačnik na dvije kazne, ali ju je zatim Slovenka iznenadila i ipponom osvojila zlato.

– Dugačak dan s četiri pobjede u kojem sam vidjela puno stvari na kojima trebam raditi. Jako sam zadovoljna kontinuitetom uspjeha – rekla je srebrna Lara.

Ivana Maranić je s tri pobjede došla do finala u kojem ju je čekala Njemica Lucht.

– Bila sam koncentrirana, fokusirana na gard i zadovoljna sam svim borbama, pa i finalom, u kojem sam kontrolirala borbu, ali me Njemica uhvatila na krivoj nozi i uspjela me baciti – opisala je dugačak dan hrvatska olimpijka.

Zadovoljna je bila i Petrunjela Pavić (do 78 kg), koja je došla do svoje druge medalje na European Open natjecanjima.

– Protiv kvalitetnih protivnica sam odradila dobre borbe i još jedna medalja na putu prema Europskom prvenstvu je dobar rezultat – rekla je Dubrovčanka koju je u četvrtfinalu svladala Njemica Olek, da bi zatim kroz repasaž došla do borbe za broncu u kojoj je bila bolja od druge Njemice, Faber.

U nedjeljnom programu nastupilo je još sedam hrvatskih imena, ali nisu uspjeli doći do finalnog bloka. U trećem nastupu je zapela Anđela Violić (do 70 kg), u drugom Josip Bulić (do 90 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg), a u prvim nastupima su izgubili Tina Radić (preko 78 kg), Dominik Družeta i Lovre Barišić (obojica do 81 kg) te Marko Kumrić (do 100 kg). Hrvatski predstavnici nastavljaju pripreme na trening kampu u Nymburku.

Odgovori

Back to top button