Judo

Karla Prodan predvodi Hrvatsku na EP-u u u judu za mlađe seniore uz prijenose na HTV-u

Nakon uspješno organiziranog Europskog juniorskog prvenstva, u Poreču se u ponedjeljak 9. i utorak 10. studenog, održava i Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U23), piše na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza.

Iz 36 država u Poreč je stiglo 352 sportaša, od čega 208 judaša i 144 judašica. Svi su obavili testiranje na SARS-CoV-2, a međi njima je i 15 hrvatskih predstavnika.Devet judaša i sedam judašica branit će hrvatske boje, a najjača imena u ponedjeljak su Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) i Robert Klačar (do 66 kg) te u utorak Karla Prodan (do 78 kg), Helena Vuković (preko 78 kg).

Prošlotjedna osvajačica europske juniorske bronce, Puljiz, na početku turnira je dobila za protivnicu aktualnu europsku viceprvakinju u mlađim seniorkama Esteo Linne (ESP).

Karla Prodan je postavljena za prvu nositeljicu svoje kategorije, trenutno je 26. judašica svijeta u seniorskoj konkurenciji i ide na pobjednicu dvoboja Dolgilevicu (LAT)/Cerutti (ITA). Helena Vuković se na početku turnira bori sa Hoellwart (AUT), a Klačar sa Diogom (POR).

U kategoriji do 66 kg, osim Klačara, Mauricio Bratičević ide Van der Kolka (NED). U kategoriji do 73 kg, Dino Strmotić ide na Sulca (ROU), a u kategoriji do 81 kg Oliver Makarović će prolaz tražiti protiv Gambe (ITA), a Damian Sokolović protiv Dengga (AUT).

Josip Bulić i Ivan Jelača predstavljaju Hrvatsku u kategoriji do 90 kg, a idu na Goza (HUN), odnosno Jelača na Miletića (BIH). Domagoj Bratinčević (do 100 kg) svoj nastup u Poreču počinje protiv Devosa (FRA), a u kategoriji preko 100 kg Marcel Škalec ide na Fizela (SVK).

U konkurenciji judašica, osim Puljiz, Prodan i Vuković, nastupaju još Iva Oberan (do 63 kg), koja će se boriti protiv Severin (ROU), dok u istoj kategoriji neće biti Katarine Krišto zbog ozljede.

U kategoriji do 70 kg nastupaju Anđela Violić protiv Schuchter (AUT) te Lara Cvjetko protiv Moscalau (ROU). U kategoriji do 78 kg, osim Prodan, nastupa i Lea Gobec, a u prvom nastupu će se boriti protiv Moreire (POR).

Sve one koji se plasiraju u finalni blok vidjet će i gledatelji HTV 2 programa, koji, od 16.45 sati oba dana prvenstva, uživo prenosi borbe za medalju.

Prvog dana natjecanje počinje u 9 sati, a svečano otvorenje je u 16.30 sati. U utorak, drugog dana prvenstva, natjecanje počinje u 10 sati.

– Ne možemo biti nezadovoljni ždrijebom jer, iako su neki, poput Bulića i Jelače dobili za protivnike prvog, odnosno drugog nositelja, generalno smo prošli dobro. Prodan je prva nositeljica i treba se fokusirati na svoj judo, a ukoliko bude na svojoj razini, imena protivnica neće biti važna. Ovdje je riječ još uvijek o mladim natjecateljima i zavisno o danu i kvalitetnoj pripremi te ulasku u borbe, mogu napraviti kvalitetne rezultate – najavio je Dean Ilić, izbornik muških reprezentacija.

Na tribinama dvorane Intersport i tijekom ovog prvenstva neće biti gledatelja, a potpora za sve natjecatelje dolazit će od kolega iz reprezentacije i trenera.

Domaćin za smještaj sportaša i organizatora je još jednom Plava Laguna, a gosti će boraviti u Hotelu Parentium i Hotelu Molindrio Plava Laguna.

Foto: Hrvatski judo savez

Iz 36 država u Poreč je stiglo 352 sportaša, od čega 208 judaša i 144 judašica. Svi su obavili testiranje na SARS-CoV-2, a međi njima je i 15 hrvatskih predstavnika

Odgovori

Back to top button