Judo

Ivana Maranić nije prošla Litavku: Lijepo je biti hrvatski olimpijac i to ostaje zauvijek

Petak je donio i treći nastup hrvatske judašice na Olimpijskim igrama Tokio 2020. Nakon 5. mjesta Barbare Matić (do 70 kg) i osmine finala Karle Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) nije uspjela proći Litavku Sandru Jablonskyte, piše na službenoj stranici HJS-a.

Litavka je u prvom dijelu borbe uspijevala doći do boljeg garda i upisati wazari, nakon čega se Ivana morala više otvoriti, natjerala Litavku na kaznu, bila blizu bacanja, ali je Jablonskyte dočekala svoju priliku i ipponom prošla u osminu finala.

– Nisam mogla naći rješenje za taj maki komi, uvijek mi je bila predaleko i zeznula me jednostavno. Na samom natjecanju nisam osjećala nikakav strah ili nervozu. Žao mi je što nije išlo, ali dala sam sve od sebe i ponosna sam što sam u Tokiju – rezimirala je nakon nastupa Maranić.

Ivana će uskoro proslaviti 30 godina, a o nastupu na Olimpijskim igrama će reći:

– U Tokiju mi je bilo lijepo, poseban je osjećaj biti u društvu tolikog broja vrhunskih sportaša. Lijepo je biti hrvatski olimpijac i to ostaje zauvijek. Nadam se da će to i mlađima biti motivacija, put, da će netko i iz mog kluba ostvariti ovo i još više. To je i najvažnije, da neki mlađi također dođu.

Na pitanje o budućnosti Ivana je rekla:

– Prvo dobar odmor, a onda ćemo razmišljati o tome što slijedi.

Bravo Ivana za plasman u Tokio i za upisivanje u povijest jer je ovo prvi puta da je hrvatski judo imao tri imena na Olimpijskim igrama. Slijedi novi olimpijski ciklus koji završava Olimpijskim igrama Pariz 2024. godine.

Barbara, Karla, Ivana i izbornik Vladimir Preradović u petak navečer putuju za Hrvatsku te idu na zasluženi odmor.

Odgovori

Back to top button