Judo

Ivana Maranić i Zlatko Kumrić zapeli na prvim preprekama na Grand Slamu u Tbilisiju

Na judaškom Grand Slamu koji se od 26. do 28. ožujka održao u Tbilisiju nastupili su hrvatski natjecatelji Ivana Maranić (iznad 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg). Ostatak olimpijskog tima će im se pridružiti na Grand Slamu u turskoj Antalyji (od 1. do 3. travnja), piše na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza.

Nakon reprezentativnih priprema u Slovačkoj, Ivana Maranić na početku turnira je trebala ići na Njemicu Lucht, koja nije nastupila. Naša judašica je tako u 2. kolu za protivnicu imala Izraelku Hershko. U vrlo izjednačenoj borbi došlo se do ‘golden scorea’, a obje judašice su imali po dvije kazne te se tražilo odlučujuće bacanje. Nažalost, do njega je prije došla Izraelka te ipponom prošla u četvrtfinale i na kraju izgubila u borbi za broncu.

Zlatko Kumrić je imao zahtjevnu borbu protiv iskusnog Belgijca, Tome Nikiforova. Iako je na papiru izgledalo da Nikiforov ima čistih 3-0 u međusobnim ogledima, u svim borbama je Kumrić bio u dobrim pozicijama, pa je tako u posljednjoj vodio na wazari do 7 sekundi pred kraj borbe, kada ga je Nikiforov bacio na ippon.

Tako je bilo i u Tbilisiju. Splićanin je poveo na wazari u prvom dijelu borbe, a zatim je Belgijac postao sve aktivniji. Uspio je Nikiforov upisati wazari za izjednačenje, a zatim i baciti Kumrića na još jedan wazari te proći sve do polufinala, gdje je izgubio, a zatim pobijedio u borbi za broncu.

Nakon Gruzije, IJF World Tour se nastavlja u Turskoj, gdje će se Ivani Maranić i Zlatku Kumriću priključiti Barbara Matić, Karla Prodan i Dominik Družeta.

Odgovori

Back to top button