Judo

Barbara Matić i Zlatko Kumrić nastupaju u nedjelju na velikom Grand Slamu u Parizu

Još se nisu slegli dojmovi nakon odličnog otvaranja sezone na Grand Prixu Portugal, a već stižu nova judaška uzbuđenja.

Na jednom od najvećih turnira, Grand Slamu Pariz, nastupaju dva jaka hrvatska imena, Barbara Matić (do 70 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg), piše na službenoj stranici HJS-a.

Hrvatske judoke su ušle u sezonu osvojivši čak tri medalje na Grand Prixu Portugal, nakon čega su odradili i uspješne pripreme u Coimbri.

Zlato Lare Cvjetko (do 70 kg) te srebra Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg) i Ive Oberan (do 63 kg) nagovijestili su zanimljiv olimpijski ciklus koji završava Igrama u Parizu 2024. godine.

Nastavak nastupa na IJF World Touru, “portugalska ekipa” će imati na turnirima krajem ožujka i početkom travnja, a do tad će ovaj vikend (subota 5. i nedjelja 6. veljače) navijati za nešto iskusnije kolege.

Dok se s najavnih vizuala za Grand Slam Pariz smiješi i svjetska prvakinja Barbara Matić (do 70 kg), splitski dvojac Matić – Kumrić očekuju ždrijeb natjecanja (petak u 14 sati, uživo na live.ijf.org).

– Prvi turnir nakon bazičnih priprema i rada u teretani. Vidjet ćemo u Pariz koliko nam još treba do vrhunske forme. Prema prijavama bit će ovo jak turnir, što je i ljepota Pariza. Ništa nećemo dobiti besplatno, a kvalitetu imamo, tako da idemo borbu po borbu pa ćemo vidjeti za što je to dovoljno u tu nedjelju – najavio je “judaški Wimbledon” izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Barbara Matić se u potpunosti oporavila nakon COVID-19, a zdravstvena situacija je dobra i kod Zlatka Kumrića.

Hrvatski dvojac nastupa u nedjelju 6. veljače. Kvalifikacije u nedjelju, od 11 sati, možete pratiti uživo na live.ijf.org, a finalne blokove oba dana natjecanja, od 17 sati, uživo prenosi Sportska televizija.

Odgovori

Back to top button