Hrvanje

Zagrepčanin Matej Mandić doprvak svijeta, Petrinjcu Karlu Kodriću bronca

Iz Tirane, s mlađeseniorskog Svjetskog prvenstva u hrvanju grčko-rimskim stilom, hrvatska reprezentacija vraća se s dvije medalje.

Matej Mandić (87 kg), član zagrebačkog Metalca, osvojio je srebro a na brončani dio postolja popeo se Petrinjac Karlo Kodrić (82 kg), piše Večernji list.

Na putu do finala, Mandić je slomio otpor četvorice protivnika, Amerikanca Altomera (12:4), Armenca Sargisjana (9:0), Poljaka Szymonowicza (10:2) a u polufinalu i Finca Latvale (11:0).

Nakon niza uvjerljivih pobjeda uslijedio je finale u kojem je dominantan bio njegov suparnik Magomed Murtazalijev, Rus koji nastupa pod zastavom nezavisnih sportaša.

Nakon što je protiv Hrvata poveo sa 13:4, Murtazalijev je slavio tušem no taj ishod završne borbe nikako ne umanjuje sjaj Matejeva dosega.

Za još jednog hrvatskog borca Rus se pokazao nepremostivom preprekom. Naime, Karlo Kodrić izgubio je u polufinalu od Gonibova (1:10) ali je prije toga nadjačao Indijca Rahula (11:0) i Gruzijca Mamaladzea (7:1).

U prvoj borbi repasaža, Kodrić je nadvisio Poljaka Gardziolu (8:3) da bi u odlično odrađenoj taktičkoj borbi za broncu trijumfirao protiv Ukrajinca Abdijeva (3:0). Nakon što je lani osvojio srebro, Karlu je to druga medalja zaredom na mlađeseniorskim prvenstvima svijeta.

Uz hrvatske hrvače, na ovo natjecanju bili su trener mlađeseniorske reprezentacije Anton Đok, fizioterapeut Luka Sabljić te međunarodni sudac Matej Marjanović.

Odgovori

Back to top button