Hrvanje

Veronika Vilk na tronu! Hrvatica nakon europskog, osvojila i svjetsko zlato

Veronika Vilk, naša najbolja kadetkinja i aktualna U17 prvakinja Europe u hrvanju za žene osvojila je naslov svjetske prvakinje. Hrvatska reprezentativka se na kadetskom SP-u (U17) u Istanbulu okitila zlatom, piše na službenoj stranici HHS-a.

Veronika je s tri pobjede ušla u finale kategorije do 69 kg. Redom je pobjeđivala jake protivnice; u prvom kolu na bodove je pobijedila predstavnicu Rusije Kazminu koja se borila pod nezavisnom zastavom (AIN), zatim je tušem pobijedila predstavnicu Bjelorusije Fishchuk koja se također bori kao nezavisni sportaš (AIN).

Naša hrvačica je u polufinalu opet bila bolja na bodove od stare poznanice, Srpkinje Ujhelji (koju je pobijedila i na EP U17 u Tirani u Albaniji ranije ove godine na svom putu do europskog zlata).

Veronika je u petak u finalnoj borbi ponovno briljirala i tušem pobijedila indijsku hrvačicu Srihti.

Zlatna medalja i naslov svjetske prvakinje nakon europskog zlata još je jedan veliki uspjeh naše reprezentativke Veronike Vilk, članice HK Slatina koja je s još jednom svjetskom medaljom (nakon bronce na SP U17 u Rimu prošle godine) potvrdila da je u svom uzrastu trenutno jedna od najboljih svjetskih hrvačica.

Čestitke Veroniki Vilk, klupskim trenerima iz HK Slatina i trenerima HK Koprivnica gdje Veronika također dio vremena trenira, trenerima ženske hrvačke reprezentacije Nenadu Žugaju i Dariji Karić, uz zahvalu cijelom stručnom stožeru reprezentacije i Hrvatskom hrvačkom savezu na podršci.

Odgovori

Back to top button