Hrvanje

Dominik Etlinger osvojio zlatnu medalju na hrvačkom Grand Prixu u Zagrebu

Zagreb je ovaj vikend bio domaćin jakom svjetskom međunarodnom turniru u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore, sedmom po redu Grand Prix Zagreb Open, piše na službenoj stranici Hrvatskog hrvačkog saveza.

Dominik Etlinger je u kategoriji do 72 kg odličnim hrvanjem s tri čiste pobjede tehničkim tušem, u finalu nadjačao Moldavca Petica i stigao do zlatne medalje.

U kategoriji do 87 kg Ivan Huklek zapeo je na zadnjoj prepreci izgubivši u finalu od odličnog Šveđana Johansona, čime je osvojio drugo mjesto u svojoj kategoriji.

Naš teškaš Marko Koščević u kategoriji do 130 kg također je osvojio drugo mjesto, ali nema si što zamjeriti budući da je u finalu poražen od jednog od najboljih svjetskih hrvača, Turčina Rize Kayaalpa, osvajača bronce i srebra s OI iz Londona i Rio de Janeira, deseterostrukog Prvaka Europe i osvajača 7 svjetskih medalja, od čega 4 zlata na SP.

Broncu su još od naših reprezentativaca osvojili Karlo Kodrić u kategoriji do 82 kg, Filip Smetko u kategoriji do 87 kg i Ante Milković u kategoriji do 130 kg..

I ostali naši reprezentativci prikazali su odlično hrvanje i pokazali dobru formu pred skoro SP koje se planira održati u Beogradu sredinom prosinca ove godine.

Svi rezultate možete vidjeti OVDJE.
Bez obzira na poteškoće uzrokovane pandemijom COVID 19, te u posljednjem trenutku otkazanim dolascima nekoliko jakih svjetskih ekipa i hrvača, Zagreb je ipak uspio uspješno organizirati još jedan hrvački spektakl, pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Ovaj puta bez prisutnosti gledatelja u dvorani, ali uz livestream svih borbi na Internetu, ljubitelji hrvanja mogli su uživati u atraktivnim i kvalitetnim borbama.

Naše napore prepoznali svi sudionici te izrazili pohvale organizacijom, a i predsjednik svjetske hrvačke federacije UWW Nenad Lalović posebnim video linkom obratio se sudionicima te pohvalio velike napore koje su Savez hrvačkih športova grada Zagreba i njegov predsjednik Milan Pavelić, uz podršku grada i gradonačelnika Milana Bandića uložili da bi se ovaj turnir u ovako zahtjevnim uvjetima ipak održao.

Ivan Huklek i Marko Koščević osvojili su srebrna odličja

Odgovori

Back to top button