Boks

Zlata vrijede! Adidasove AIBA rukavice su stalna oprema većine boksača na Olimpijskim igrama

S obzirom na to da smo dobili niz upita naših čitatelja koji se natječu na AIBA amaterskim boksačkim natjecanjima za točna pravila glede rukavica na istim, ovim putem ćemo Vas pobliže upoznati s pravilima.

Naša preporuka su Adidas AIBA rukavice, model A710.

U tom slučaju više ne morate brinuti o detaljima jer Adidas se pobrinuo za sve ostalo. Adidas je opće prihvaćen prvak u proizvodnji rukavica za AIBA amaterska natjecanja, a svi oni koji su nastupali na Olimpijskim igrama u Pekingu ili Londonu, odnosno na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj znaju i zašto.

Uistinu najpreciznije težinom i omjerom kožnih dijelova i punjenja te s kvalitetnom podstavom te naravno pričvršćivanjem na čvrstu čičak traku.

Boksači u plavom kutu moraju nositi plave rukavice dok boksači u crvenom kutu moraju nositi crvene rukavice. Razlikujemo i dvije težine rukavica koje su u upotrebi; 10 OZ (otprilike 284 grama) i 12 OZ (otprilike 340 grama). Naravno, dopuštena su odstupanja od zadanog do 5 posto.

Seniori i juniori do težinske kategorije poluvelter koriste 10 OZ težinu, dok od veltera nadalje 12 OZ. Boksačice, i seniorke i juniorke, koriste isključivo 10 OZ.

Adidas rukavice možete kupiti u PRIDE trgovini opreme za borilačke sportove na adresi Maksimirska 103 u Zagrebu ili njihovom web shopu na internet adresi www.pride.hr.

Izravan link, https://www.pride.hr/adidas-aiba-rukavice-za-boks-2

Boks

Odgovori

Back to top button