Boks

Zhilei Zhang ponovno istaknuo želju za meč protiv Filipa Hrgovića

Filip Hrgović je u samo nekoliko dana dobio je dvije odbijenice. Kvalifikacijski meč za IBF-ova izazivača protiv hrvatskog boksača prvo je odbio Kubanac Luis Ortiz, a potom i Novozelanđanin Joseph Parker.

Hrgovićevi promotori braća Sauerland najavili su kako će ići po IBF-ovoj rang-listi i borbu nuditi svakom sljedećem boksaču.

Tko zna hoće li tako Filipu pronaći suparnika, no već nekoliko tjedana jedan se boksač sam nameće – Kinez Zhilei Zhang.

– Ne znam zašto vrhunski boksači odbijaju taj meč, pa nije Hrgović čudovište. Budem li dobio ponudu prihvatit ću borbu protiv njega – istaknuo je Zhilei Zhang.

Kineski boksač je trenutačno 28. teškaš svijeta dok je Hrgović na 37. mjestu prema BoxRecovoj ljestvici. U svojoj karijeri ima 23 pobjede (18 nokauta) i jedan remi. Osvojio je olimpijsko srebro na Igrama u Pekinga 2008. godine.

Nema sumnje kako bi Hrgoviću u ovom trenutku Zhang bio dobar protivnik. Obojica nisu u svjetskom vrhu i ne jamče dobru zaradu za svoje protivnike, no želja ima je napasti naslov prvaka. Kvalifikacijska borba za IBF-ova izazivača dobra je prilika za oba boksača.

– Svima sam dao do znanja da želim napraviti pomak u karijeri. Želim postati svjetski prvak i trebam borbe kojom ću krenuti k vrhu. Borit ću se protiv bilo koga – dodao je 38-godišnji Zhilei Zhang.

Hrgovićevi promotori braća Sauerland putem Twittera su reagirali na Zhangovu izjavu:

‘Poštovanje onome tko ga i zaslužuje. Idemo Big Bang.

Odgovori

Back to top button