Boks

Wilder pohvalio Crawforda: Terence je najbolji boksač današnjice

Bivši svjetski boksački prvak Deontay Wilder pohvalio je Terencea Crawforda koji je prošlog vikenda prekidom u devetoj rundi svladao Errola Spencea Jr.-a i postao apsolutni prvak velter kategorije.

Crawford je 40. pobjedom u karijeri postao prvi koji je osvojio sva četiri najvažnija pojasa prvaka u dvije kategorije.

Tridesetpetogodišnji američki borac je uz svoj WBO pojas, dodao WBA, IBF i WBC naslov prvaka, a do trijumfa je stigao dominantno. Spencea je tri puta slao u nokdaun, prvo u drugoj, pa dva puta u sedmoj rundi.

Wilder se osvrnuo i na probleme koje je Errol Spence imao uoči borbe, jer je trebao skinuti višak kilograma, a to je uspio zahvaljujući prekomjernoj dehidrataciji. Errol je zbog toga u ringu djelovao iscrpljeno.

– Spence je djelovao vrlo iscrpljen i nije mogao boksati na vrhunskoj razini. A Terence je to iskoristio, izgledalo je lako. Crawford je bio fantastičan, a i borba je bila sjajna – kazao je Deontay Wilder i nastavio:

– Terence Crawford je dokazao kako je najbolji boksač današnjice. Način na koji je stigao do trijumfa – lako i smireno! Izgledao je kao borac iz neke druge dimenzije. Mislim da je Errol pretjerao s dehidratacijom, a to se moglo na njemu primijetiti. No kada je ušao u ring ni u jednom trenutku nije odustao. Borio se do kraja.

Spence može u mjesec dana aktivirati klauzulu za revanš, ali bi u tom slučaju Crawford mogao birati u kojoj se kategoriji želi boriti.

Terence je ovog puta ujedinio pojaseve u velter, a 2017. je to učinio u poluvelter kategoriji. Posljednji boksač koji je protiv Crawforda izdržao svih 12 rundi bio je Ukrajinac Viktor Postol, a to se dogodilo u srpnju 2016. godine.

Odgovori

Back to top button