Boks

Whyte nakon trijumfa protiv Povetkina: Moram pronaći Joshuu i polomiti mu nogu

Dillian Whyte se prošlog vikenda revanširao Aleksandru Povetkinu za poraz prije šest mjeseci. Britanski boksač je na priredbi održanoj na Gibraltaru dominirao protiv Rusa i osvojio privremeni WBC-ov pojas prvaka. Whyte je tako ponovno stigao do pozicije obveznog izazivača titule na čijem je tronu Tyson Fury. No to mu ništa ne znači jer Kralj Cigana čekaju dva okršaja s Anthonyjom Joshuom za apsolutnog prvaka svijeta.

– Predugo sam čekao, ne želim to dopustiti – kazao je Dillian Whyte, koji se već našao u toj poziciji dok su svoj revanš imali Tyson Fury i Deontay Wilder.

Britanac želi nastaviti boksati, ali je svjestan kako borbu u kojoj bi mogao napasti pravi pojas WBC-ova prvaka tako skoro neće dobiti.

– Jednostavno ću naći Joshuu i polomiti mu nogu da se ne može boriti. Tako ću se na kraju ja boriti protiv Furyja – našalio se Dillian Whyte koji bi svakako bi sljedeći suparnik Kralja Cigana da nema super borbe između Joshue i Furyja.

Ovako će se Whyte naći u društvu ostalih obveznih izazivača. A svoju priliku traže, po WBO-u je to Oleksandr Usyk, u IBF-u bi trebao biti pobjednik susreta između našeg Filipa Hrgovića i Michaela Huntera, te prema WBA-u koji trenutačno nema obveznog izazivača, tu su Trevor Bryan i Mahmoud Charr.

Odgovori

Back to top button