Boks

WBA postavio novi rok! Meč između Furyja i Usyka mora biti dogovoren do 1. travnja

Iz WBA je stigla vijest kako ugovor za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka mora biti dogovoren i potpisan do 1. travnja ili se meč, koji je najavljen za kraj mjeseca, neće održati.

Usykov menadžer Egis Klimas nedavno je izjavio kako je bilo mnogo igrica iza kulisa, te je izrazio sumnju da se borba 29. travnja neće održati.

Također, Usykov tim smatra kako njihov borac nije tretiran dostojno za meč u kojem bi se ujedinili naslovi svjetskog boksačkog prvaka, a probleme stvara Kralj Cigana.

Klimas je rekao kako će se Usyk, ne bude li s Furyjem postignut dogovor, okrenuti obveznoj obrani naslova protiv drugog britanskog boksača Daniela Duboisa.

Predsjednik WBA Gilberto Mendoza potvrdio je novi rok za dogovor borbe Fury – Usyk i potpisivanje ugovora s obje strane.

‘Usyka protiv Furyja: WBA je dao krajnji rok za primanje potpisanih ugovora o borbi, to je 1. travnja. U protivnom će se narediti borba između Usyka i Dobouisa’, napisao je Gilberto Mendoza na svom Twitteru.

Usykov tim ističe kako su još daleko od dogovora, te se ozbiljno razmatra mogućnost otkazivanja borbe protiv Furyja 29. travnja, a ukrajinski boksač bi se posvetio pripremama za meč protiv Duboisa.

Čini se da je ipak glavna prepreka u postizanju dogovora raspodjela honorara, premda je Usyk izjavio kako će prihvatiti Furyjev zahtjev.

Naime, Kralj Cigana traži da se zarada dijeli 70-30 u njegovu korist.

Odgovori

Back to top button