Boks

VIDEO Svi govore o potezu Vasilja Lomančenka u sedmoj rundi meča protiv Commeyja

Bivši svjetski prvak Ukrajinac Vasilj Lomačenko prošlog je vikenda na boksačkoj priredbi u New Yorku jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Richarda Commeyja.

Dvostruki olimpijski pobjednik dominirao je tijekom cijele borbe te je na kraju odnio uvjerljivu pobjedu protiv borca iz Gane.

Commey je na početku meča dobro odlijevao silnim napadima ukrajinskog borca, no kako su runde odmicale tako su njegove kretnje postojale sve sporije.

Neobična situacija dogodila se u sedmoj rundi kada je Lomačenko lijevim krošeom srušio protivnika. Commey je ustao sa željom nastaviti borbu, ali Ukrajinac nije odmah napao.

Lomačenko se okrenuo prema Richardovom kutu i dao signal njegovim trenerima kako bi možda bilo pametno prekinuti meč i predati borbu.

No nisu poslušali njegov savjet, a Commey je izdržao svih 12 rundi.

– Našao se u teškoj situaciji i vidio sam da mnogo pati. Okrenuo sam se prema njegovom kutu u rekao im neka zaustave borbu – istaknuo je Vasilj Lomačenko i dodao:

– Commey je pravi ratnik s velikim srcem, nastavio je borbu i izdržao 12 rundi.

Ukrajinac je kod sva tri suca imao uvjerljivu prednost – Eric Marlinski (119-108), Tony Paolillo (117-110) i Tom Schreck (119-108).

Sada bi trebao dobiti priliku boriti se protiv neporaženog prvaka Georgea Kambososa Jr.-a koji je nedavno pobjedom protiv Lopeza osvojio WBA (Super), IBF i WBO pojas prvaka ili možda WBC-ova prvaka Devina Haneya.

Odgovori

Back to top button