Boks

Usykov promotor: On želi pobijediti najboljeg Furyja. A onda može biti i revanš

Meč za ujedinjenje pojaseva prvaka teške kategorije između neporaženih boksača Tysona Furyja i Oleksandra Usyka trebao bi se održati 17. veljače u Saudijskoj Arabiji.

Njihov okršaj prvo je bio planiran za 23. prosinca, no Furyjev tim odlučio je pomaknuti datum zbog teške borbe protiv Francisa Ngannoua krajem listopada.

U tom je dvoboju bivši UFC-ov prvak dobro namučio Kralja Cigana, koji je na kraju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

Britanac je želio dobiti još nekoliko tjedana za pripreme, jer mu je nakon meča protiv Ngannoua trebao odmor.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk ističe kako Oleksandr nije promijenio svoje razmišljanje o Furyju nakon njegovog neuvjerljivog nastupa protiv Ngannoua.

– Usyk i dalje isto razmišlja o Furyju. On je razuman i mudar, te razumije da ponekad imaš loš dan kao što je Tyson imao protiv Francisa. Bio je to jedan od najgorih Furyjevih nastupa koji smo ikada vidjeli. Naravno, to ne znači da ćemo 17. veljače ponovno vidjeti tako lošeg Furyja – istaknuo je Aleksander Krasjuk i dodao:

– Furyju će meč protiv Usyka biti najteža borba u karijeri. On zna koliko treba trenirati i pripremiti se za meč s bivšim apsolutnim prvakom kruzer kategorije. Fury je podcijenio Ngannoua, jer je mislio kako nije boksač, ali za Usyka će sigurno proći bolje pripreme. Postoji razlika u veličini, težini, boksačkom iskustvu i IQ-u, radu nogu, te amaterskom iskustvu. Kada sve uzmemo u obzir teško možemo predvidjeti tko je u prednosti, a odgovor ćemo dobiti 17. veljače u Rijadu. Usyk želi pobijediti najboljeg Furyja. A onda može biti i revanš.

Tyson Fury (34-0-1, 24 KO) u taj meč ulazi kao WBC-ov prvaka, dok je Oleksandr Usyk (21-0, 14 KO) vlasnika IBF, WBA i WBO pojasa.

Borba koja će se 17. veljače održati u Rijadu dat će apsolutnog prvaka teške kategorije nakon više od dvadeset godina.

Odgovori

Back to top button