Boks

Usyk nokautom u devetoj rundi pobijedio Duboisa i obranio naslov svjetskog prvaka

Ukrajinac Oleksandr Usyk (21-0, 14 KO) je na velikoj boksačkoj priredbi u Wroclawu nokautom u devetoj rundi pobijedio britanskog borca Daniela Duboisa (19-2, 18 KO) i obranio WBO, WBA i IBF pojas prvaka teške kategorije.

Neporaženom Usyku je to bila druga obrana naslova svjetskog prvaka nakon što je prije godinu dana u revanšu još jednom svladao Anthonyja Joshuu.

Ukrajinski borac sjajno je boksao i od prve runde gradio put do pobjede. Odlično je pogađao Duboisa koji je iz runde u rundu fizički padao.

Britanac je u petoj rundi pogodio Usyka u međunožje, te je meč je na trenutak prekinut. Usyk je dobio nekoliko minuta za oporavak.

U zadnjoj minuti te runde Usyk je nekoliko puta odlično pogodio Duboisa. Ukrajincu je sjajno pogodio zadnjim direktom i uzdrmao britanskog borca.

Usyk se oporavio te je nastavio školovati Duboisa, koji je sve teže uzvraćao odlično raspoloženom Ukrajincu.

U posljednjoj minuti osme runde Usyk je prvi put poslao britanskog borca u nokdaun.

No sve je završio u sljedećoj rundi kada je još jednom sjajnom kombinacijom još jednom rušio Britanca, te je sudac prekinuo meč.

Usyk je do nove pobjede stigao nokautom, bio je to njegov 14. nokaut u karijeri.

U sunaslovnoj borbi Aadam Hamed, sin legendarnog Naseema Hameda, je u svom prvom profesionalnom meču prekidom u prvoj rundi pobijedio Vojtecha Hardyja.

Tijek meča Usyk – Dubois

Deveta runda:

Nastavlja Usyk s napadima i sjajno pogogađa Britanca. Ukrajinac je prednjim direktom ponovno bacio u Duboisa u nokdaun. Sudac je prekinuo meč.

Osma runda:

Ukrajinac je odmah pokušao nastaviti tamo gdje je stao u prošloj rundi, no Dubois je uzvratio odličnom kombinacijom i primirio Ukrajinca. Usyk sjajno kombinira udarce, završnica runde je ponovno pripala Usyku. Sudac je prvi put brojao Britancu, koji je kleknuo nakon fantastičnog Usykovog napada.

Sedma runda:

Ukrajinac je nekoliko puta odlično pogodio lijevim direktom. U završnici runde Usyk je sjajno pogodio Duboisa, koji je možda malo i zateturao. Izgleda da ga je spasio gong.

Šesta runda:

Usyk nastavlja školovati Duboisa i s nekoliko sjajnih kombinacija pogodio protivnika. U završnici runde izmijenili su nekoliko dobrih udaraca. Britanac je posljednje dvije runde izgledao dobro.

Peta runda:

Dubois je nakon pola minute pogodio Usyka u međunožje, meč je na trenutak prekinut. Usyk je dobio nekoliko minuta za oporavak. Britanac je nakon pauze krenuo silovito. Oleksandr je vidno usporio. No u zadnjoj minuti Usyk je nekoliko puta odlično pogodio Duboisa. Ukrajincu je sjajno pogodio zadnjim direktom i uzdrmao britanskog borca.

Četvrta runda:

Usyk s lakoćom izjegava Duboisove kombinacije i odmah uzvraća iz kontre. Britanac ide iz pogreške u pogrešku. Ukrajinac fantastično kontrolira borbu. U posljednjih desetak sekundi Daniel je bio nešto aktivniji.

Treća runda:

Britanski boksač je krenuo naprijed, ali je Usyk sjajno izjegao Duboisove pokušaje. Ukrajinac je ponovno nekoliko puta odlično pogodio Daniela. Britanac se slabo snalazi u ringu.

Druga runda:

Usyk se odlično kreće i izbjegava Dubiosovu desnicu. Ukrajinac je nekoliko puta dobro lijevim direktom pogodio Daniela. Britanac nastavlja promašivati, a Usyk uzvraća sjajnim kontrama. Još jedna runda otišla na Oleksandrovu stranu.

Prva runda:

Obojica su oprezno krenula u meč. Izmijenili su nekoliko kombinacija, ali bez previše riskiranja. Prve tri minute prošle su u ispitivanju snaga. Usyk je bio nešto konkretniji.

  • Denys Berinchyk pobijedio Anthonyja Yigita sudačkom odlukom (WBO international titula lake kategorije)
  • Hamzah Sheeraz pobijedio Dmitra Mitrofanova tehničkim nokautom u drugoj rundi (WBC silver titula srednje kategorije)
  • Anauel Ngamissengue pobijedio Fiodora Czerkaszyna sudačkom odlukom (srednja kategorija)
  • Daniel Lapin pobijedio Daniela Schwarza tehničkim nokuatom u šestoj rundi (poluteška kategorija)

Odgovori

Back to top button