Boks

Usyk nakon trijumfa zatražio meč protiv Furyja, Kralj Cigana je odgovorio: To će vas koštati!

Ukrajinski teškaš Oleksandr Usyk je i u uzvratnom meču bio uspješniji protiv Anthonyja Joshue. Usyk je u glavnoj borbi boksačkog spektakla u Džedi, sjajnom taktikom svladao Britanca te obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka teške kategorije, a osvojio je i Ringov pojas koji je ostao upražnjen nakon što je WBC-ov prvak Tyson Fury najavio završetak karijere.

Ukrajinac je nakon trijumfa protiv Joshue prozvao Kralja Cigana te zatražio meč za ujedinjenje titula.

– Siguran sam kako se Tyson Fury neće umiroviti. Želim se boriti protiv njega. Ne budem li dobio tu borbu više neću ući u ring – kazao je Oleksandr Usyk, te tako istaknuo želju za borbom za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Izgleda kako se Tyson Fury predomislio oko svog odlaska u mirovinu, a i tako se do 26. kolovoza mora odlučiti hoće li nastaviti karijeru ili ne.

Naime, iz WBC-a su mu poručili da nakon tog datuma mora vratiti pojas ostane li pri svojoj odluci da se povlači iz profesionalnog boksa.

– Upravo sam svjedočio da je Joshua po drugi put izgubio od Usyka. Engleska nije u posjedu njegovih pojaseva, no ja imam rješenje. Želite li vratiti te pojaseve u Englesku, pošaljite ciganskog barbarina po njih i ja ću ih oteti od tog ukrajinskog klošara. To sam učinio i posljednjem ukrajinskom klošaru – istaknuo je Tyson Fury misleći na pobjedu protiv Vladimira Klička, te se dotaknuo financijskog dijela potencijalne borbe:

– No to će vas koštati. Neće vam biti jeftino, želite li dobiti najboljeg morate to i platiti. Pripremite ček, a ja ću oteti pojaseve ukrajinskom klošaru.

Odgovori

Back to top button