Boks

Usyk: A zašto bih se ljutio na Furyja? Pa on mi iz dana u dan diže popularnost

Boksački meč za ujedinjenje pojaseva teške kategorije između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja odgođen je sa 17. veljače na 18. svibnja zbog ozljede koju je WBC-ov prvak zadobio na sparingu s našim Agronom Smakićijem.

Naime, hrvatski teškaš je laktom pogodio Kralja Cigana iznad desnog oka i napravio posjekotinu koju je Britanac kasnije sanirao u bolnici, te dobio 11 šavova.

Nakon što je vijest o Tysonovoj ozljedi i otkazivanju velike borbe koja se za sljedeće subote trebala održati u Saudijskoj Arabiji, neki su boksački stručnjaci uvjereni kako je WBC-ov prvak to učinio s namjerom da odgodi borbu za još neko vrijeme.

No Usyk se time ne želi previše zamarati, imao je sjajne pripreme, te nastavlja trenirati. Sljedeći termin za borbu je za tri mjeseca.

– Pripreme su bile teške, no odradio sam dobar posao. Znam da me sada čeka još treninga, a kada završim pripreme moga bih boksati protiv tri Tysona Furyja u jednom danu. Ili s jednim od subote do ponedjeljka – kazao je Oleksandr Usyk i dodao kako se ne ljuti na Furyja što je odgodio meč:

– A zašto bih se ljutio? On ima četvrti pojas prvaka i diže mi popularnost iz dana u dan. Moramo voljeti ljude bilo da su nam prijatelji ili ne.

Usykov promotor Aleksander Krasjuk sumnja u vjerodostojnost snimke na kojoj je prikazan trenutak kada se, navodno, Fury ozlijedio. Za ukrajinskog boksača je vraćanje na taj video samo gubitak vremena.

– Što bih mogao promijeniti kada bi počeo govoriti o toj snimci, apsolutno ništa. Dogodilo se i to je to. Vraćati se na to je samo gubitak energije – istaknuo je Oleksandr Usyk i podvukao:

– Mene samo zanima želi li boksati ili ne? Fury stalno tvrdi kako želi postati apsolutni prvak, ali ponekad svoje pripreme ne shvaća dovoljno ozbiljno. Ne krivim Tysona Furyja, jer se takve stvari ponekad događaju.

Odgovori

Back to top button