Boks

Tysonu Furyju prijetila kazna od 80 milijuna dolara da je odbio meč protiv Deontaya Wildera

Britanski boksač Tyson Fury branit će 9. listopada u T-Mobile Areni u Las Vegasu pojas WBC-ova prvaka teške kategorije protiv Amerikanca Deontaya Wildera.

Tom borbom će zaokružiti trilogiju koja je počela u prosincu 2018., a meč je završio neodlučeno. Revanš se dogodio u veljači prošle godine kada je Fury prekidom u sedmoj rundi svladao Brončanog bombardera i osvojio naslov.

Wilder je u međuvremenu odlukom suda dobio priliku tražiti uzvrat što je i učinio. Anthony Joshua i Tyson Fury su zbog toga morali otkazati svoju borbu za apsolutnog prvaka.

– Mnogo ljudi to ne zna, ali nisam optimističan kada je u pitanju borba protiv Joshue. Mislim da do tog meča nikada neće doći. Govor o nekoj velikoj borbi, ali je li on pravi boksač. Nisam baš siguran – kaže Tyson Fury i nastavlja:

– Govorilo e kako ćemo se Joshua i ja boriti, ali ugovori nisu potpisani. A onda se odjednom pojavi Deontay Wilder koji je dobio arbitražu protiv mene s vrhunskim sucem i najboljim odvjetnicima u Americi. Ništa tu nisam mogao učiniti, nego samo reći: Hajdemo to učiniti.

Deontay Wilder je odlukom suda dobio priliku tražiti revanš i to je učinio. Fury je dao do znanja kako njegov WBC-ov pojas nema nikakve veze s klauzulom za revanš.

Ugovor koji su potpisali je zakonski vezao Kralja Cigana za treću borbu protiv Brončanog bombardera, a da je nije prihvatio morao bi platiti milijunsku štetu.

– To nije bilo zbog nikakvog pojasa. Nastao bi veliki problem da nisam prihvatio meč. Tužba i sve ostalo koštalo bi me 80 milijuna dolara – istaknuo je Tyson Fury, te se još jednom dotaknuo AJ-a:

– Anthony Joshua i Eddie Hearn su dobro znali što se događa. A onda je ispalo da sam ja kriv.

Odgovori

Back to top button