Boks

Tyson Fury dao savjet Josephu Parkeru uoči meča protiv Deontaya Wildera

Novozelandski teškaš Joseph Parker nastupit će 23. prosinca na velikoj boksačkoj priredbi u Saudijskoj Arabiji, a protivnik će mu biti bivši WBC-ov prvak Deontay Wilder.

Tyson Fury je jedini boksač koji je pobijedio Brončanog bombardera, i to dvaput, u veljači 2020. prekidom u sedmoj rundi kada je osvojio WBC-ov pojas prvaka, te godinu i pol kasnije nokautom u 11. rundi.

A njihov prvi međusobni obračun u prosincu 2018. završio je neodlučenim ishodom.

Neporaženi Fury je nakon trilogije s Wilderom dva puta obranio WBC-ov pojas prvaka, a svoj uspješan niz nastavio je i nedavno pobjedom protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Nema sumnje kako Kralj Cigana pravim savjetima može pomoći svom dugogodišnjem sparing partneru Josephu Parkeru u pripremi za meč protiv Wildera, ali i ukazati na opasnosti koje vrebaju od Brončanog bombardera

– Moj mu savjet – kloni se njegove desne ruke. To je dobar savjet koji je svima potreban kada se bore protiv Wildera – kazao je Tyson Fury.

Wilder je nedvojbeno najrazorniji udarač teške kategorije koji se može pohvaliti s nevjerojatna 42 nokauta u svoje 43 pobjede, a samo jedna je završila sudačkom odlukom.

Brončani bombarder je uvjeren kako Parkeru neće pomoći nikakav Furyjev savjet, te predviđa kako će borba rano završiti.

– Sviđa mi se Joseph, i ne mislim da mi treba neka posebna taktika kako bih ga pobijedio – rekao je Deontay Wilder i dodao:

– Završit ću ga, znate već – nokautom! Mislim dam će mi za to biti dovoljne tri ili četiri runde. Ali nikad se ne zna. Tako si ja samo posložim u glavi. Neću forsirati, samo ću raditi ono što znam najbolje. Uglavnom, naša će borba završiti nokautom.

Odgovori

Back to top button