Boks

Tyson Fury će u mečevima protiv Ngannoua i Usyka zaraditi ogroman novac

Dvojica trenutačno najboljih boksača teške kategorije Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovorili su meč za apsolutnog prvaka.

Mnogi boksački fanovi mogu biti zadovoljni, jer će napokon svjedočiti dugo iščekivanom okršaju u kojem će pobjednik ujediniti pojaseve prvaka.

Posljednji apsolutni prvak teške kategorije je 1999. bio Lennox Lewis.

Oleksandr Usyk je krajem kolovoza na priredbi u Poljskoj nokautom u devetoj rundi svladao Britanca Daniela Duboisa i obranio WBA (Super), IBF i WBO naslov, dok će Tyson Fury svoju borbu imati sljedeći mjesec.

Kralj Cigana će boksati protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua, a ulog u meču neće biti WBC-ov pojas.

A Fury će u mečevima protiv Ngannoua i Usyka, u samo nekoliko mjeseci zaraditi ogroman novac, potvrdio je njegov promotor Bob Arum.

Naime, poznati novinar Michael Benson je na Twitteru objavio koliko će Kralj Cigana zaraditi s te dvije borbe:

‘Bob Arum je novinarima rekao da će Tyson Fury zaraditi mnogo više od 100 milijuna dolara za borbe u Saudijskoj Arabiji protiv Francisa Ngannoua i Oleksandra Usyka: Ne znam točan iznos, ali značajno premašuje 100 milijuna dolara’.

Meč između Furyja i Usyka najavljen je za 23. prosinca, ali može se dogoditi da bude prebačen i za siječanj sljedeće godine. Spektakl će se održati u Saudijskoj Arabiji.

Odgovori

Back to top button