Boks

Trojica naših juniora ostala bez četvrtfinala na EP-u u Italiji

Trećeg dana borbi na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu (Italija), u četvrtak 29. rujna 2022., trojica naših boksača nisu se uspjeli plasirati u četvrtfinale i borbe za europske medalje, piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski adut na EP-u u Montesilvanu, osvajač brončane medalje na prošlogodišnjem kadetskom EP-u u Sarajevu 2021., Bernard Grgić (Nokaut Zagreb) nije se uspio plasirati u 1/4 finale i borbu za novo odličje u Italiji.

Zaustavljen je podijeljenom i diskutabilnom sudačkom odlukom 3:2 u kategoriji do 63 kg protiv Irca Cilliana Reillyja Lennona, premda je naš reprezentativac bio bolji i dobio dvije runde (prvu i treću sa 3:2).

Presudila je druga runda koju su suci jednoglasno 5:0 bodovali za Irca, ali to ne pokazuje pravi odnos snaga u ringu.

Bernard je dominirao sigurno u prvoj i trećoj rundi, dobro se kretao i pogađao Lennona, a bodovima je to bilo izraženo u premaloj razlici 3:2 za Grgića.

Pogotovo je čudan bio kriterij estonskog suca koji je sve tri runde dodijelio Ircu Lennonu, kao i suca u ringu koji je možda i desetak puta opomenuo Irca zbog spuštanja glave, a nijednom se nije odlučio kazniti ga javnom opomenom!?

Bernard Grgić uz trenera Yousefa Hassana tako se morao nesretno oprostiti od četvrtfinala i Europskog prvenstva, bez obzira na maksimalnu pripremljenost i kvalitetnu izvedbu, a u muškoj konkurenciji od devetorica naših juniora, ostao je samo još Karlo Tokalić u teškoj kategoriji do 80 kg!

Dok je rezultat i poraz Bernarda krajnje dvojben i diskutabilan, dvojbi nije bilo u mečevima druge dvojica naših predstavnika.

Sesvećanin Josip Grgić u kategoriji do 66 kg izgubio je meč osmine finala prekidom nakon dva brojanja u prvoj rundi protiv snažnog Gruzijca Mamuka Sartanija!

Naš prvak Bruno Bačac (Team Predator Rijeka) u kategoriji do 52 kg zaustavljen je u 1/8 finala od Grka Konstantinosa Sarigiannidisa jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Bačac otpočetka nije imao odgovor za bržeg i energičnijeg Grka i na njegovu stranu otišle su sve tri runde 10:9 kod svih pet sudaca.

U eventualnim borbama za medalje na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu ostalo je još pet naših djevojaka i teškaš Karlo Tokalić (osmorica se oprostili do osmine finala).

Odgovori

Back to top button