Boks

Tony Bellew vjeruje kako Usyk može pobijediti Furyja: A onda će otići kao jedan od najvećih

Boksački fanovi se još uvijek nadaju meču za naslov apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja.

Početkom godine se meč pokušao dogovoriti, no Kralj Cigana je svako malo iznosio nove zahtjeve, pa se Ukrajinac povukao iz pregovora.

Usyk je prošlog vikenda pobijedio Duboisa i obranio WBA (Super), IBF i WBO pojas teške kategorije, a nakon meča se ponovno aktualizirala priča oko borbe za apsolutnog prvaka, a to su potvrdili i promotori obojice boraca.

A bivši prvak Tony Bellew vjeruje kako bi Usyk, dogovori li se meč za apsolutnog prvaka teške kategorije, mogao pobijediti Furyja.

– Usyk trenutačno želi samo borbu za ujedinjenje pojaseva. On želi WBC-ov naslov i onda će se vjerojatno povući. Mislim da ga nakon toga više nećemo vidjeti u ringu, otići će u mirovinu – istaknuo je Tony Bellew i dodao:

– On je veliki prvak i apsolutno odličan boksač. Ima zlatnu olimpijsku medalja i apsolutni je prvak kruzer kategorije. Zasad je napravio sve što je mogao i bude li pobijedio Tysona Furyja stići će do kraja puta. Iza toga više nema što napraviti. A on je za to sposoban. Ako pobijedi Furyja otići će u mirovinu kao jedan od najvećih.

Odgovori

Back to top button