Boks

Tony Bellew daje prednost Usyku u meču protiv Furyja: On se ruga svojim protivnicima

Desetak je dana ostalo do jedne od najvećih borbi u povijesti boksa. U Saudijskoj Arabiji će se 18. svibnja boriti dvojica neporaženih prvaka Tyson Fury i Oleksandr Usyk za ujedinjenje naslova teške kategorije.

Mnogi boksački stručnjaci iznijeli su svoje mišljenje o borbi koja će nakon 25 godina ponovno dati apsolutnog prvaka svijeta u kraljevskoj diviziji.

Često je svoje analize iznosio i bivši prvak u kruzer kategoriji Tony Bellew koji prednost daje ukrajinskom boksaču.

– Usyk će sto posto pobijediti na bodove. On se ruga svojim protivnicima. Furyju će pustiti da ga napadne, jer će rano izgraditi vodstvo, a onda će ga ovaj morati loviti. No neće trčati za njim kao luđak. Usyk bi to želio, ali u nekim trenucima će morati pritisnuti i tu će podbaciti – kazao je Tony Bellew i dodao:

– A Usykov rad nogu je nešto posebno, nikad to nisam ranije vidio. Usyk se već borio protiv boraca kakav je Fury. Dijelio je ring s Joeom Joyceom i s drugim velikim teškašima. Borio se protiv Anthonyja Joshue, drugog najvećeg teškaša na svijetu. On je, dakle, bio u ringu s velikim dečkima i to ga ne može sputavati.

Usykove boksačke kvalitete sigurno će Furyju predstavljati problem.

– Procjena udaljenosti, njegova prednja noga koja je toliko blizu pa možeš pomisliti kako ti je u dometu, a zapravo nije. Teško je riječima opisati koliko je dobar borac, najbolji protiv koga sam se borio. Fury nikada nije vidio takav rad nogu. On je fantastičan, apsolutno nevjerojatan borac – prisnažio je Tony Bellew.

Odgovori

Back to top button