Boks

Sveti Donat iz Zadra predstavljat će Hrvatsku u novoj sezoni Regionalne boksačke lige

Boksački klub Sveti Donat iz Zadra natjecat će se u novoj sezoni Regionalne boksačke lige uz klubove iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Sj. Makedonije, piše na službenoj stranici HBS-a.

Ove sezone Regionalna boksačka liga 2022./23. odvijat će se po novom formatu s deset klubova u deset kola u grupnoj fazi nakon kojih će četiri prvoplasirana kluba sudjelovati na završnom turniru play-offa za pobjednika.

Format natjecanja vrlo je sličan natjecanju u Hrvatskoj boksačkoj ligi, jer svaki prijavljeni klub u svakom od 10 kola može nastupiti s raspoloživim brojem boksača u tom trenutku i za svaki klub se zbrajaju bodovi prema nastupima i pobjedama za ukupni poredak). Natjecat će se boksači kategorijama mlađih seniora i seniora, a ove sezone mogu nastupati i boksačice (mlađe seniorke i seniorke).

Prvo kolo nove sezone Regionalne lige na rasporedu je u subotu, 1. listopada 2022. godine u Banja Luci u organizaciji Boksačkog kluba Slavije. Zadarski Sveti Donat zbog kasnih prijava neće nastupiti u prvom kolu, a u natjecanje se planiraju uključiti u studenome.

– Odlučili smo se prijaviti za Regionalnu ligu kako bismo omogućili jače mečeve i više provjera našim mladim boksačima. Planiramo u svakom kolu nastupati sa sedmoricom boksača, imamo perspektivne boksače pod vodstvom trenera Nenada Mitrovića i iskusnog ukrajinskog stručnjaka Vladimira Zolotareva, a pritom želim naglasiti da mogu nastupiti svi naši boksači iz drugih klubova. Možda ćemo u Zadru biti domaćini i više od jednog kola. Ukupni rezultat na kraju nije nam prioritet nego prvenstveno mogućnost pripreme mladih boksača, a nastupi u Regionalnoj ligi bit će podređeni državnim prvenstvima i mečevima na međunarodnoj sceni, što smo usuglasili s izbornikom i vodstvom HBS-a. Naglašavam našu želju da se prema mogućnostima natječu i svi ostali boksači iz drugih klubova – kaže Petar Knežević, predsjednik Boksačkog kluba Sveti Donat iz Zadra.

Za prvo kolo u Banja Luci 1. listopada prijavljeni su boksači iz klubova: Vardar (Sj. Makedonija), Maribor (Slovenija), Loznica, Novi Pazar, Sombor, Radnički Beograd (Srbija), Nikšić (Crna Gora), Željezničar Sarajevo i Slavija Banja Luka (BiH).

U prošloj sezoni sudjelovalo je osam ekipa iz šest država (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sj. Makedonija, Slovenija i Srbija) podijeljenih u dvije skupine s četiri ekipe i završnim turnirom u Skoplju na kojem je hrvatska ekipa Vitezovi Zagreb zaustavljena u polufinalu od Loznice, a ukupni pobjednik bila je Crvena zvezda Beograd koje se u novoj sezoni nije prijavila za Regionalnu ligu.

Odgovori

Back to top button