Boks

Superteškaš Luka Pratljačić osvojio broncu na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu

Osječki superteškaš Luka Pratljačić (25) osvojio je brončanu medalju na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u borilačkim sportovima u turskom Samsunu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije +92 kg izgubio je meč od domaćeg Turčina Berata Acara jednoglasnom odlukom sudaca 5:0. Sva petorica sudaca borbu su bodovali sa 29:28 za Turčina Acara, klasnog, moćnog superteškaša i četvrtfinalista lanjskog Svjetskog prvenstva u Beogradu. Luka je prije nekoliko godina svladao Acara kada su još obojica bili u lakoteškoj kategoriji.

Sva petorica sudaca isto tako jednoglasno su sa 5:0 bodovali prvu rundu za našeg Pratljačića koji je dominirao u prve tri minute, taktički držao na distanci borbenog Acara i pogađao ga čistim direktima za uvjerljivu prednost.

Domaći boksač nošen podrškom s tribina nastavio je s napadima i u drugoj rundi, dobro se gradio i stoički primao teške Lukine udarce, neumorno prilazio i prijetio opasnim krošeima. Nametnuo je svoj stil i inicijativu, a Acara nije pokolebala ni posjekotina i krvarenje u drugoj rundi.

Suci su nagradili jaki tempo i napadački stil domaćeg boksača i čim nijedan od Pratljačićevih razornih udaraca nije ozbiljnije poremetio Acara, obje runde bodovali su u korist Turčina i njegov prolazak u finale.

Luka Pratljačić kao jedini naš predstavnik na Svjetskom studentskom prvenstvu u četvrtfinalu je prekidom u prvoj rundi pobijedio Korejca Soonjong Sea.

Sve čestitke Luki i njegovom bratu i treneru Marku Pratljačiću koji ga je vodio u Turskoj za odlične nastupe i osvojeno odličje na Svjetskim sveučilišnim igrama. Ovo su Luki Pratljačiću bili prvi mečevi nakon duge stanke od 10 mjeseci bez ulaska u ring i tim je uspjeh u Samsunu još veći.

Put i nastup na Studentskom svjetskom prvenstvu u borilačkim sportovima zajednički su omogućili Sveučilište Osijek i Hrvatski boksački savez.

Odgovori

Back to top button