Boks

Sjajni Gabrijel Veočić u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva!

Gabrijel Veočić izborio je četvrtfinale Svjetskog boksačkog prvenstva koje se održava u Beogradu.

Mladi 20-godišnji Brođanin stigao je na samo jednu pobjedu do veličanstvenog uspjeha kojom bi osigurao svjetsku medalju.

Bila bi to prva medalja na tom natjecanju za Hrvatsku još od srebra Marija Šivolije koji se odličjem okitio 2005. godine.

Hrvatski boksač je u osmini finala pobijedio 21-godišnjeg Škota Sama Hickeya s 4:1. No naš Gabrijel imao je sjajnu taktiku te je uvjerljivo stigao do pobjede.

– Zadovoljan sam kako sam odradio meč protiv Škota, pripremili smo dobru taktiku i vjerujem da ćemo pronaći pravu taktiku i sutra protiv Kubanca u četvrtfinalu, u borbi za medalju! – rekao je Gabrijel Veočić nakon meča.

Gabrijel je jedini hrvatski boksač koji je izborio četvrtfinale i borbu za medalju!

Veočić je kontrolirao meč od prve minute, nametnuo svoj stil i neumorno prednjom ljevicom zadavao glavobolju Škotu, poentirao zadnjom, pravodobno presretao škotske napade i vraćao ga na početne pozicije.

U prve dvije runde ostvario je praktički nedostižnu prednost, po 20:18 kod četvorice sudaca, samo je Nizozemac obje runde bodovao za Škota.

U trećoj Gabrijel je svojim stilom u stilu rutiniranog majstora održavao prednost, pa je i nizozemski tulipan morao priznati dominaciju Veočića!

Tu treću rundu inicijativu Škota honorirao je Hickeyu japanski sudac, pa je Gabrijel i treću rundu dobio 4:1!

Gabrijel će za medalju boksati u utorak popodne, a suparnik u četvrtfinalu bit će mu Kubanac Hernandez Martinez koji je odlukom 5:0 ukrotio i dominirao protiv vrlo snažnog Indijca Sumita.

Odgovori

Back to top button