Boks

Rovinjanin Ivan Bertić iznenadio Tonija Filipija, novih šest pobjeda boksača Torcide Split

U Zagrebačkom boksačkom centru održano je 6. kolo Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi u sklopu kojeg je bio organiziran i 1. Memorijalni turnir hrvatskih branitelja Zdravko Žagar Žagi u spomen na lani preminulog branitelja i trenera BK Gladijatora, piše na službenoj stranici HBS-a.

Najboljim boksačem Memorijala proglašen je Kristijan Duje Gaćina (BK Gladijator), a najbolji tehničar bio je Ivan Burić (Torcida Split). Mladi reprezentativac Gaćina u vrlo dobrom je meču svladao Miju Šagu iz Omege Zagreb, a mladi senior Ivan Burić jednoglasnom je odlukom pobijedio Rafaela Malašića iz Thora Bartolovec.

Najveće iznenađenje 6. kola, pa i cijele Hrvatske boksačke lige, kao i nedjeljnog Memorijala napravio je mladi teškaš Rovinja Ivan Bertić koji je u sjajnom meču, u žestoke i dramatične tri runde pobijedio neprikosnovenog prvaka i reprezentativca Tonija Filipija (BK Gladijator).

Mladi Bertić, inače osvajač brojnih medalja na kickboxing prvenstvima, bez straha se upustio u borbu s favoritom Filipijem i preuzimao konce kako je meč odmicao, ulazio sve žešće u bliski kontakt i poentirao za zasluženi senzacionalni trijumf, dosad najveći koji je postigao u boksačkom ringu.

U seniorskoj konkurenciji HBL-a ponovo su dominirali sjajno utrenirani boksači Torcide Split pod vodstvom trenera Dražena Burića koji su u šest nastupa upisali pet pobjeda: Ante Stipetić, Ivan Rajić, Ivan Vrkić, Luka Šabić i Ivan Burić, a pobjedničke bodove za torcidaše osvojio je i kadet Ivan Memić! Ukupno novih šest pobjeda u 6. kolu (u prijašnjem petom kolu upisali su sedam pobjeda u osam nastupa)!

Na novih pet pobjeda mogu biti ponosni i u BK Rovinj (Mateo Paulinić, Ivan Bertić, Dino Galant, Vito Košar, Leon Domić), a četiri uz stopostotni učinak ostvarili su članovi BK Osijeka (Niko Vuković, Mate Jukić, Noa Fosić i Luka Tolj), po tri BK Broda ( i Thora, a dvije nove u borbi za ligaški vrh mladi boksači Aresa Zadar…

Uspješnu godinu završnom pobjedom zaključila je olimpijka Nikolina Ćaćić koja je ponovo imala vrlo dobru provjeru protiv Varaždinke Tajane Košćak.

Šesto kolo Hrvatske boksačke lige, posljednje u 2021. godini, u organizaciji BK Gladijatora još jednom se potvrdilo kao pravi sportski festival i boksačka smotra svih dobnih skupina, najbolja pozornica za izlazak mladih boksača na ring, te stjecanje neophodnog iskustva, kao i za napredak i provjeru onih najboljih reprezentativaca.

RING A

ZAGREB BOXING QUEEN

60 kg: Lorena Barbir – Zajmi Leunita 2:1

52 kg: Nikolina Ćaćić – Tajana Košćak 3:0

57 kg: Maja Šarić – Hrvojka Ćudina 3:0

Odgovori

Back to top button