Boks

Preminuo jedan od najvećih boksačkih prvaka Marvelous Marvin Hagler (66)

Jedan od najboljih boksača srednje kategorije Marvelous Marvin Hagler (66) preminuo je u New Hampshireu. Legendarni borac dominirao je srednjom kategorijom tijekom 80-ih godina. Naslov svjetskog prvaka osvojio je 27. rujna 1980. tehničkim nokautom u trećoj rundi protiv Alana Mintera, te je pojas obranio čak 12 puta u nizu.

Jedan je od najuspješnijih prvaka u povijesti koji je 11 naslova obranio prekidom. Hagler je 1982. svoje ime promijenio u Marvelous (Čudesni). Tijekom karijere je izborio 62 pobjede (52 KO), imao je tri poraza, a dva meča završila su neodlučeno.

Njegovu dugogodišnju vladavinu prekinuo je poraz protiv Sugar Raya Leonarda, a to se dogodilo 6. travnja 1987. godine. Marvelousu je to bila i posljednja borba u karijeru.

Vijest o njegovoj smrti objavila je supruga Kay Hagler na stranici njegovog Facebook fan kluba:

‘Žao mi je što moram objaviti tužnu vijest. Danas je nažalost iznenada u svom domu preminuo moj voljeni suprug Marvelous Marvin. Naša obitelj vas moli da poštujete našu privatnost u ovim teškim trenucima’.

Marvelous Marvin Hagler je član Svjetske i Međunarodne boksačke kuće slavnih, te je dvaput izabran za Boksača godine u izboru časopisa ‘The Ring’. U časopisu ‘Boxing Illustrated’ izabran je za najboljeg boksača 80-ih.

Haglerovu karijeru posebno je obilježila prva runda u meču protiv Thomasa ‘The Hitman’ Hearnsa iz 1985. koja je nazvana – Rat.

Odgovori

Back to top button