Boks

Pratljačić nokautirao europskog doprvaka, za finale boksa protiv Talijana Diega Lenzija

Osječki superteškaš LUKA PRATLJAČIĆ (25) strahovitim se, rijetko viđenim nokautom plasirao u polufinale elitnog Golden Belt turnira u Marakešu (Maroko), piše na službenoj stranici HBS-a.

Luka je nokautirao Španjolca Ayouba Ghadfu, doprvaka Europe s EP-a u Armeniji 2022. godine.

Pratljačić je u 1/4 finalu svladao vrhunskog španjolskog reprezentativca u prvoj minuti druge runde svojom ubojitom teškom, razornom ljevicom.

Pratljačić mu je plasirao zadnjom ljevicom prvo snažan direkt, pa udarac u tijelo i za kraj strahoviti polukroše u bradu nakon kojeg su Španjolcu popustila koljena i više se nije dignuo! Sudac u ringu odmah je pokazao da je to kraj meča.

Već u prvoj rundi Luka je jednom uspio plasirati svoju topovsku ljevicu, čekao je trenutak i početkom druge runde Španjolcu doprvaku Europe nije bilo spasa! Prvu rundu u ispitivanju snaga, u kojoj je Ghadfa imao nekoliko opasnih pokušaja zadnjim desnim direktima, suci su bodovali 4:1 za Španjolca.

Pratljačić u serijama ruši protivnike otkad se lani vratio u ring nakon dugog izbivanja zbog oporavka od ozljeda, osvojio je broncu na Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj (zakinut od domaćeg boksača u polufinalu na bodove!), rušio je i svjetske klase (Kubanca i doprvaka svijeta Armenca) na Silver Belt turniru u Mariboru, u Regionalnoj ligi i Grand Prixu Zagreb, a sada je osigurao i medalju na Golden Belt turniru iz najkvalitetnije IBA-ine svjetske serije!

Ono što je posebno impresivno, način je na koji Luka Pratljačić pobjeđuje, jer nijedan suparnik praktički nije prošao barem od jednog brojanja protiv osječkog diva i svaki je osjetio težinu i snagu Lukine ljevice.

Proteklih tjedana u pripremama za nastup na Golden Blet turniru u Marakešu Luka Pratljačić trenirao je i sparirao u Hamburgu u profi-kampu EC Boxinga s vrhunskim Ukrajincem Viktorom Vykhrystom (dvostruki prvak Europe u olimpijskom boksu, omjer 11-0 u profesionalnom, sedam nokauta). Tijekom ljeta Pratljačić je bio i sparing-partner Filipu Hrgoviću u pripremi za meč protiv Kineza Zhanga.

LUKA PRATLJAČIĆ u polufinalu superteške kategorije u Marakešu boksat će protiv Talijana Diega Lenzija koji je tijesnom podijeljenom odlukom 3:2 svladao Azerbajdžanca Abudalajeva.

Pobjedu prekidom na Golden Belt turniru u 1/8 finala poluteške kategorije nad Rumunjem upisao je i zlatni GABRIJEL VEOČIĆ koji se u 1/4 finalu za medalju bori protiv Rusa Khatajeva u ponedjeljak, 6. veljače 2023. godine.

Luka Pratljačić protiv Talijana Diega Lenzija u polufinalu boksat će u srijedu, 8. veljače.

Odgovori

Back to top button