Boks

Poznat potencijalan datum za uzvratni meč između Usyka i Furyja

Oleksandr Usyk i Tyson Fury će 18. svibnja u Rijadu boksati za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Fanovi s nestrpljenjem čekaju njihov obračun u kojem ćemo nakon 25 godina ponovno dobiti apsolutnog teškaškog prvaka.

Velika priredba održat će se u Saudijskoj Arabiji koja je posljednjih godina postala središte boksačkog svijeta.

A najzaslužniji za to je Turki Alalshikh, glavna osoba zadužena za sport i zabavu u toj bogatoj zemlji.

Saudijci su organizirali već nekoliko spektakularnih priredbi, a po najavama se čini kako u planu imaju još mnogo sličnih eventa.

– Želimo unaprijediti boks i sve što ide uz to, identificirali smo neiskorištene prilike i imamo viziju kako poboljšati trenutačnu situaciju. Maksimalno smo posvećeni unaprjeđenju tržišta – istaknuo je Turki Alalshikh.

Za desetak dana Kingdom Arena u Rijadu bit će poprište jednog najvećeg boksačkog okršaja zadnjih nekoliko desetaka godina…

Turki Alalshikh je otkrio i potencijalan datum kada bi se mogao dogoditi revanš između Usyka i Furyja. Bez obzira na ishod, uzvratnu meč je najavljen za 12. ili 13. listopada.

– U posljednjih šest mjeseci pažljivo smo planirali naše aktivnosti. Trošimo novac kako bismo prezentirali naše priredbe sezonu, ali i testirali tržište. Sada smo mnogo bolje upoznati s tajnama na tržištu – podvukao je Turki Alalshikh.

Najavljena je i event u prosincu na kojoj bi se trebao održati dvoboj ‘5 na 5’ na kojoj bi nastupilo pet američkih protiv pet britanski boksača, slično kao priredba Matchrooma protiv Queensberryja koja će se održati 1. lipnja, a na kojoj će nastupiti naš Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button