Boks

Počeli razgovori o mogućem meču između Filipa Hrgovića i Kineza Zhanga

Kineski teškaš Zhilei Zhang je nakon nedavne pobjede protiv američkog boksača Craiga Lewisa prozvao našeg Filipa Hrgovića.

Hrvatski borac uoči borbe protiv Emira Ahmatovića nije previše razmišljao o Kinezu.

No nakon što je nokautirao svog protivnika prihvatio je Zhangov prijedlog, te mu poručio kako se nada da se neće predomisliti.

A da se nešto događa po pitanju potencijalnom meča između Hrgovića i Zhileija potvrdio je Filipov promotor Nisse Sauerland.

U izjavi za Sky Sports je naglasio kako pokušavaju dogovoriti tu borbu koja bi se mogla održati u prvom kvartalu sljedeće godine.

Filip je na drugom mjestu boksača IBF-ove ljestvice, koji se već trebao boriti za poziciju obaveznog izazivača.

– Svim borcima iz Top 10 ponudili smo borbu protiv Filipa, ali nitko nije želio prihvatiti meč. No bude li Zhang spreman za taj meč i želi boksati protiv Hrgovića, onda ćemo tu borbu dogovoriti – kazao je Nisse Sauerland.

Zhilei Zhang je prema BoxRecovoj ljestvici 27. teškaš svijeta i nalazi se deset mjesta ispred Filipa Hrgovića, dok je na IBF-ovoj rang-listi na 12. mjestu.

Jednu eliminacijsku borbu su već dogovorili za Novu godinu između Charlesa Martina i Luisa Ortiza, a drugi dvoboj bio bi Hrgović – Zhilei. No na kraju će IBF odlučiti tko će biti obvezni izazivač.

– Želimo da Zhang bude spreman boriti se protiv ljutita hrvatskog ratnika. Mnogi boksači s razlogom izbjegavaju borbu protiv Hrgovića – još jednom je naglasio Nisse Sauerland.

Neporaženi kineski borac, nadimkom Big Bang, ima 18 pobjeda u karijeri, te jedan neodlučeni ishod. Osvojio je olimpijsko srebro 2008. u Pekingu.

Bude li prihvati meč protiv Hrgovića vjerojatno će tražiti da se borba održi u Kini. Filip je potvrdio kako mu to neće biti problem boriti se na njegovom terenu.

Pogledajte najzanimljivije trenutke posljednjeg Zhangova meča u kojem je svladao Lewisa:

Odgovori

Back to top button