Boks

Parker pobijedio Chisoru podijeljenom odlukom sudaca, Katie Taylor obranila naslove

Joseph Parker (29-2) pobijedio je Dereka Chisoru (32-11) podijeljenom odlukom sudaca na vrhunskoj Matchroom Boxing priredbi u Manchesteru i osvojio pojas WBO-ova interkontinentalnog prvaka svijeta teške kategorije.

Britanski boksač sjajno je otvorio meč i već samo nakon nekoliko sekundi odličnim je udarcem Parkera poslao na tlo. Sudac je brojao Novozelanđaninu koji se oporavio i do kraj prve runde preuzeo kontrolu nad borbom. Chisora je nastavio agresivno te je uzeo drugu rundu pokušavajući još koji put uzdrmati Parkera.

Dobro je pogađao direktima, ali se boksač s Novog Zelanda se više nije dao iznenaditi. Treća i četvrta runda završile su izjednačena, a onda je Joseph postao još borbeniji.

Počeo je pogađati u serijama i nekoliko je puta tijekom pete i šeste runde snažno pogodio Dereka. Kako je meč odmicao Del Boy je bio sve umorniji, ali je nastavljao napadati. Chisora se držao taktike, a devet godina mlađi Parker je podizao agresivnost i preuzimao kontrolu.

Završnica osme runde donijela je fantastičan boks kada su obojica razmijenili mnogo teških udaraca, no niti jedan nije završio nokdaunom. U završnici dvoboja Parker je izgledao svježije, a njegovi udarci su lakše pogađali Chisoru.

U posljednjoj rundi Chisora je krenuo silovito te je stvorio probleme suparniku, no Parker se izvukao i priveo meč kraju. Dvojica sudaca su prednost dala Parkeru (116-111 i 115-113), a jedan je bio za Chisoru (115-113).

U sunaslovnoj borbi Katie Taylor je u neizvjesnom meču pobijedila Natashu Jonas jednoglasnom sudačkom odlukom (96-95, 96-95, 96-94), te obranila WBA, WBC, IBF, WBO i The Ring naslove.

Dmitrij Bivol je obranio WBA naslov poluteške kategorije protiv Craiga Richardsa. Ruski borac je sjajnom taktikom stigao do još jedne pobjede, a sva tri suca bila su jednoglasna (115-114, 115-113, 118-110).

Chris Eubanka Jr. je nadjačao Marcusa Morrisona, te je nakon meča prozvao Genadija Golovkina, dok je Jovanni Straffon nokautom pobijedio Jamesa Tennysona.

Odgovori

Back to top button