Boks

Odbio Hrgovića, a ne bi se borio ni protiv Furyja: On mi je kao stariji brat

Novozelandski boksač teške kategorije Joseph Parker nedavno je odbio meč protiv našeg Filipa Hrgovića i borbu za IBF-ova izazivača.

Njegov menadžer David Higgins kasnije je izjavio kako Joseph traži mečeve u Americi, gdje bi mogao napredovati u karijeri, a i borba protiv Hrgovića ne donijela zadovoljavajuću zaradu.

No nije Filip jedini boksač protiv koga Joseph ne želi ući u ring.

Naime, u nedavnoj izjavi je istaknuo kako ima dobar odnos s WBC-ovim prvakom Tysonom Furyjem i ne ni se želio boriti protiv njega.

– Fury i ja smo u sjajnim odnosima, a on se prema meni odnosi kao prema mlađem bratu. Živim u Britaniji i treniram u njegovoj dvorani. Često sam bio gost u njegovoj kući – kazao je Joseph Parker i nastavio:

– Mislim da se nikada ne bih borio protiv njega. Pustio bih ga da radi što želi, a ja bih se borio protiv bilo koga drugog. Kada bih dobio priliku postati prvak, napao bih druge naslove prvaka.

Zanimljiva je Parkerova izjava koji je nedavno odbio meč protiv hrvatskog teškaša, a pobjedom bi postao izazivač za IBF-ov pojas.

Novozelanđanin ima 30 pobjeda (21 nokaut) i dva poraza iz 2018. kada je izgubio protiv Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea.

Neporaženi Tyson Fury ima 31 pobjedu (22 nokauta), a naslov WBC-ova prvaka je osvojio u veljači 2020. godine protiv Deontay Wilder.

Lani u listopadu je obranio pojas u revanšu protiv Wildera, te čeka sljedećeg protivnika. Vjerojatno bi to mogao biti Dillian Whyte.

Odgovori

Back to top button