Boks

Nikolina Ćaćić za zlato protiv Nine Radovanović, Veočić u reprizi sa SP-a protiv Lea Cvitanovića

U petak su Zagrebačkom boksačkom centru održani mečevi drugog dana natjecanja na Grand Prixu Zagreb.

Predstavile su se najbolje hrvatske boksačice, Nikolina Ćaćić i Sara Beram. Olimpijka Ćaćić boksala je u svojoj novoj, nižoj kategoriji do 52 kg i sigurno, precizno plasiranim udarcima s distance pobijedila borbenu i vrlo dobru reprezentativku Poljske Angelicu Krysztoforsku, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nikolina će u subotnjem finalu pravi ispit imati protiv najbolje boksačice Srbije, olimpijke Nine Radovanović, četvrtfinalistice s OI u Tokiju, koja je u polufinalu pokazala moć pobjedom nad Varaždinkom Tajanom Košćak. Naša boksačica nije izdržala pritisak eksplozivne Radovanović koja je meč završila nakon tri brojanja u prvoj rundi.

Sara Beram do 63 kg na predaju je s istekom druge runde prisilila Luciju Atliju iz splitskog Groma. Splitska boksačica hrabro se nosila s jačom i iskusnijom prvakinjom koje u kutu pratio i trener Pero Tadić, odolijevala napadima u dvije runde, no više nije mogla pratiti ritam i snažne Sarine serije i predala je meč prije treće runde.

Gabrijel Veočić, naš najuspješniji boksač i četvrtfinalist sa Svjetskog prvenstva u Beogradu, uvjerljivo je odradio tri runde protiv Makedonca Jovanovskog koji je tri runde pokušavao izbjeći opasne Veočićeve kombinacije i uspio, unatoč problemima s ozljedom, izdržati do završnog udarca gonga.

Gabrijelu Veočiću suparnik u finalu bit će u reprizi sa SP-a odlični reprezentativac BiH Leo Cvitanović koji je silovitim naletima pobijedio Makedonca Stavrija. Veočić i Cvitanović borili su se na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Beogradu gdje je u vrlo kvalitetnom, uzbudljivom meču bodovna prednost otišla na stranu našeg reprezentativca.

Mladi Veočić i lani je trijumfirao na Grand Prixu u Zagrebu kada je senzacionalno svladao svjetskog prvaka, Rusa Gleba Bakshija.

Leo Cvetković iz Omege Zagreb, senzacionalni pobjednik u četvrtfinalu nad Lukom Plantićem, plasirao se u finale poluteške kategorije dominantnom pobjedom nad slovenskim predstavnikom Davidom Forsterom. Prošlog tjedna svladao je Forstera u meču Regionalne lige u Mariboru, a na Grand Prixu je bio još uvjerljivi prisilivši slovenskog boksača na dva brojanja.

Suparnik u finalu bit će mu odlični, snažni crnogorski prvak i reprezentativac Petar Maričić.

Finalni mečevi počinju u subotu od 20 sati u Zagrebačkom boksačkom centru (bez prisustva publike) uz izravni tv-prijenos na Sportskoj televiziji i ArenaFight TV-u.

Pobjednicima će uz zlatne medalje pripasti novčane nagrade od 1000 eura, finalisti će ponijeti 500 eura, a osvajači brončanih medalja po 250 eura.

REZULTATI 2. DANA GRAND PRIX ZAGREB:

ŽENE

do 52 kg: Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) – Angelika Krysztoforska (Poljska) 3:0

do 52 kg: Nina Radovanović (Srbija) – Tajana Košćak (Omega Boks Varaždin) TKO (prekid 1. runda)

do 63 kg: Sara Beram (Petar Zrinski) – Lucija Atlija (Grom Split) ABD (predaja 3. runda)

MUŠKI

do 75 kg: Gabrijel Veočić (Brod) – Leo Jovanovski (Makedonija) 3:0

do 75 kg: Leo Cvitanović (BiH) – Antonie Stavri (Rumunjska) DSQ (diskvalifikacija 3. runda)

do 80 kg: Leo Cvetković (Omega Zagreb) – David Forster (Slovenija) 3:0

do 80 kg: Petar Maričić (Crna Gora) – Arsim Etemi (Makedonija) 3:0

Odgovori

Back to top button