Boks

Nakon sjajne boksačke priredbe u Solinu iz HSPBS-a najavili bogat i zanimljiv program do kraja godine

Nedavno je Solin bio domaćin priredbe u profesionalnom boksu sa šest kvalitetnih mečeva pod ingerencijom Hrvatskog saveza profesionalnih boksačkih sportova (HSPBS), dok je u uvodnom dijelu bio samo jedan meč u amaterskom boksu pod ingerencijom HBS-a. Priredbu je organizirala Salona Boxing promotion.

Glavne zvijezde priredbe su u bila braća Plantić koji su ozbiljnije krenuli u profesionalne vode i time značajno pojačali listu profesionalnih hrvatskih boksača.

To se posebno odnosi na Luku Plantića koji je u meču protiv mnogo iskusnijeg i starijeg protivnika Južnoafrikanca Ryna Liebenberga odradio vrhunski meč u kojem je oduševio publiku i gledatelje ispred malih ekrana s obzirom na to da je priredba prenošena na Sportskoj televiziji.

Luka je nakon pametno odrađene taktike i nekoliko izuzetno teških udaraca u prvoj i drugoj rundi kada je protivniku bilo brojano, stigao do velikog finala u četvrtoj rundi kada se je nakon snažnog udarca nokautirao protivnika!

Sjajna je to najava budućih atraktivnih mečeva koje nam može ponuditi Luka Plantić jer je profesionalni boks idealan za njega te se nadamo da će nastaviti pobjedama i sljedeće godine u neko doba doći u priliku boriti se za jednu od prestižnih titula.

Treba još pohvaliti promotore Tomislava Bašića i Nenada Petraka na velikom trudu ali i dovođenju kvalitetnog trenera i nekoliko boksača iz Ukrajine koji su značajno ojačali njihov tim.

Službeni dio profesionalno su odradila HSPBS službena lica Ivan Ješić, Saša Stojanović, Miljenko Kutleša, Rifo Kamberović na čelu sa službenim supervizorom i vrhovnim sucem Harryjem Gorianom.

Hrvatski savez profesionalnih boksačkih sportova je uspješno pregovarao s EBU-om po pitanju našeg perspektivnog teškaša Agrona Smakićija koja ga je uvrstila za službenog izazivača u teškoj kategoriji za EBU EU titulu. U utorka će se u Rimu otvarati ponude za organizaciju navedenog meča i Hrvatska je jedan od pretendenata na taj meč.

Naša najpoznatija boksačica Ivana Habazin u studenom bi se trebala vratiti u ring u meču za WBC-ov naslov.

U očekivanju porasta aktivnosti ali i školovanju novih kadrova i doškolovanju sadašnjih kadrova, HSPBS je dobio suglasnost WBC-a da do kraja godine u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Zagrebu, organizira sudački seminar u trajanju od dva dana.

U sklopu seminara, najvjerojatnije će ići i priredba ali točan termin, uvjeti učešća na seminaru kao i ostali detalji bit će uskoro objavljeni.

Trenutačno se još radi na nekim ozbiljnijim i mnogo većim projektima u 2023. godini.

Odgovori

Back to top button