Boks

Mike Tyson za svjetskog prvaka kaže: On je tako rijedak talent

Mnogi Mike Tysona vide kao jedinstvenog boksača, koji je imao čudesnu moć i auru koja ga uzdizala iznad protivnika prije nego što se s njima obračunao u ringu.

Njegova bogata karijera bila je ispunjena sportskim uspjesima, ali i skandalima. No bez obzira na sve Irona Mike su boksački fanovi obožavali.

Tyson je bivši svjetski prvak i drži rekord kao najmlađi boksač koji je osvojio naslove u teškoj kategoriji po WBC, WBA i IBF verzijama s 20 godina, četiri mjeseci i 22 dana starosti.

Mnogi su tada za Irona Mikea govorili kako je najopakiji boksač kojeg možda nitko neće pobijediti. No nakon 37 pobjeda u nizu stigao je poraz, u veljači 1990. je nokautom u desetoj rundi izgubio protiv Bustera Douglasa.

Tako i danas, mnogi boksački stručnjaci misle o trenutačnom prvaku Tysonu Furyju, čija veličina i vještina predstavlja zagonetku za njegovu konkurenciju u teškoj kategoriji.

Iron Mike je u nedavnom intervjuu istaknuo kako je Britanac, koji je po njemu dobio ime, vrlo jedinstven u boksačkom svijetu.

– On je tako rijedak talent. Takvi se ne rode često – rekao je Mike Tyson za Furyja, te dodao:

– Uvijek su postojali veliki momci koji možda samo izgledali debelo, ali nikada nisu bili tako uspješni.

Prije nekoliko dana je potvrđeno kako će svjetski prvaci Oleksandr Usyk i Tyson Fury boksati 17. veljače u Saudijskoj Arabiji u meču za ujedinjenje pojaseva teške kategorije.

Odgovori

Back to top button