Boks

Menadžer ukrajinskog teškaša tvrdi kako Fury ne bi mogao izdržati Usykov ritam

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk je krajem rujna u Londonu pobijedio Anthonyja Joshuu i osvojio WBA, IBF, WBO i IBO naslov prvaka u teškoj kategoriji. Britanac je nakon meča zatražio revanš koji će se dogoditi negdje u proljeće.

I WBC-ov prvak Tyson Fury imao je plan boriti se s Usykom za ujedinjenje naslova, no Joshua se ne želi povući. Furyja tako na proljeće vjerojatno čeka borba protiv Dilliana Whytea.

Usykov menadžer Sergej Lapin tvrdi kako bi Oleksandr imao dobre šanse u meču protiv Furyja.

– Svi govore o potencijalnom meču protiv Furyja. Britanac ima visinu i dobro se kreće, no ima jedan problem. Takvim ogromnim teškašima je najveći problem što tijekom 12 rundi gube kondiciju. Oleksandrov ritam mnogi krupni boksači ne mogu pratiti u drugoj polovici meča – kazao je Sergej Lapin i dodao:

– Meč između Usyka i Furyja baš bi bio jako zanimljiv. Britanac dovodi suparnike u nezgodne situacije, ali treba uložiti mnogo truda kako bi pripremio svoje udarce i na tome troši energiju. Usyku nije važna visina i težina, on se može prilagoditi svakom protivniku.

Oleksandr Usyk je olimpijski prvak iz Londona 2012. godine, te je pobijedio u svih 19 profesionalnih mečeva. Visok je 191 centimetar, a uoči meča protiv Joshue bio je težak 100,2 kilograma.

Tyson Fury je visok 206 centimetara, a uoči nedavne treće borbe protiv Deontaya Wildera bio je težak 125,7 kilograma.

Odmah se može primijetiti kako je visina (15 centimetara) i težina (25,5 kilograma) debelo na strani Kralja Cigana. No bi li to moglo odlučiti meč protiv Usyka?

Odgovori

Back to top button