Boks

Menadžer Brončanog bombardera: Wilder je spreman šokirati svijet

Britanski boksač Tyson Fury će 24. srpnja u Las Vegasu braniti WBC-ov pojas prvaka protiv Deontaya Wildera. Amerikanac je nedavnom odlukom suda dobio pravo tražiti uzvratnu borbu protiv Kralja Cigana, te je to i učinio.

Tako je propao dugo dogovaran okršaj za ujedinjenje titula između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja, koji je bio planiran za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji.

Brončani bombarder za takav rasplet može najviše zahvaliti svom menadžeru Shellyju Finkelu.

– Deontay Wilder se osjeća sjajno, mnogo trenira i jako želi tu borbu. Često ponavlja kako su njemu dovoljne dvije sekunde, a ostalima treba 12 rundi. Potpuno će biti spreman i vjerujem da ponovno može biti broj jedan – kazao je Shelly Finkel i dodao:

– Pa je li nokautirao Furyja u prvoj borbi, mnogi smatraju da je brojanje trajalo dulje nego što je trebalo. Sudac je trebao prekinuti borbu čim je vidio taj pad. Fury je ustao, a da ga je Deontay još jednom pogodio moglo je završiti s ozbiljnim posljedicama.

Nakon što se saznalo kako je Wilder sudskom odlukom dobio priliku za meč protiv Kralja Cigana mnogi su pomislili kako bi se Furyjev tim mogao nagoditi s Amerikance.

Spominjalo se i 20 milijuna dolara samo kako bi Wilder sklonio i omogućio meč za apsolutnog prvaka svijeta. No Brončanom bombarderu novac u ovoj priči nije bio važan.

– Wilderov cilj je borba za apsolutnog prvaka protiv Joshue, ali o tome još ne želimo razmišljati. Sada smo svi usredotočeni na meč protiv Furyja. Trenutačno nište nije važnije od toga. To je njegova najveća borba u karijeri – istaknuo je Shelly Finkel i zaključio:

– Deontay može nokautirati Furyja. U drugom meču nije bio pravi, ali sada je spreman šokirati svijet. Vjerujem kako će ovaj put Wilder zaustaviti Furyja.

Odgovori

Back to top button