Boks

Meč između Canela i Saundersa bio je blizu otkazivanja zbog veličine ringa

Meksikanac Canelo Alvarez (55-1-2) i Britanac Billy Joe Saunders (30-0) ovaj će vikend boksati na velikoj priredbi pred punim tribinama AT&T stadiona u Arlingtonu. Alvarez sa sobom donosi WBA-ov i WBC-ov naslov, dok će Saunders uložiti svoj WBO-ov pojas prvaka. No nekoliko dana prije meča pojavili su se problemi.

Naime, borba je dovedena u pitanje nakon što su neporaženi britanski boksač i njegov tim bili nezadovoljni veličinom ringa. Čini se kako su obje strane postigle sporazum te je valjda otklonjena i posljednja prepreka uoči dvoboja.

Navodno je Canelov tim želio da se meč održi u ringu veličine od 550 cm koji je trebao biti zamijenjen nešto većim. Billyjev otac Tom Saunders je otkrio kako su oni zahtijevali da veličina ringa bude 730, a pristali bi i na 670 cm.

Billyjev otac Tom Saunders otkriva kako će se meč otkazati ne budu li Canelo i njegov tim pristali na njihove uvjete.

– Oni žele ograničiti Billyjevo kretanje. Mi smo protiv toga i neću svom sinu dopustiti da boksa u malog ringu protiv borca kojeg zovu ‘pound-for-pound kraljem’ boksa. Odgovorili su nam kako će ring biti od 610 cm ili možemo rezervirati let za povratak kući. U mnogim stvarima smo im uoči borbe izašli u susret, ali preko ovoga ne možemo proći. Borba tako neće biti poštena – istaknuo je nedavno Tom Saunders.

Stručno vodstvo britanskog boksača tako je postigao dogovor s Canelom i njegovim timom.

‘Samo želim javiti da sam zadovoljan dogovorom. Ring više nije problem’, poručio je britanski boksač u video poruci na Instagram Storyju.

Billy Joe Saunders za borbu protiv Canela bi trebao zaraditi minimalno sedam milijuna dolara, ali bez obzira na visok honorar bio je spreman otkazati borbu. Britanac je istaknuo kako bi mu veličina ringa stvarala problem, te je dao zanimljiv primjer.

– Žele da boksam u telefonskoj govornici umjesto u ringu. Mi bi se na stadionu trebali boriti u ringu od pet metara. To je neprihvatljivo – kazao je prije neki dan Billy Joe Saunders, koji se sada može potpuno posvetiti dvoboju protiv Canela.

Odgovori

Back to top button