Boks

Marko Milun vraća se na sparinge s Whyteom, Alen Babić ostao bez protivnika u Londonu

Na nedjeljni izborni sparing za Svjetsko prvenstvo u Beogradu (od 24. listopada do 6. studenoga) najbolji hrvatski superteškaš Marko Milun (25) doletio je izravno iz Portugala, piše na službenoj stranici HBS-a.

Milun je dominirao u tri runde protiv Luke Pratljačića iz Osijeka, pobijedio s čistih 3:0, potvrdio mjesto u sastavu Hrvatske za SP i odmah poslije odrađenog meča ponovo se vratio u Portugal gdje će nastaviti trenirati i sparingirati u kampu Engleza Dilliana Whytea koji se priprema za veliki meč i revanš u Londonu 30. listopada protiv Rusa Aleksandera Povetkina.

Milun će s Whyteom raditi do 21. listopada i odlaska na SP u Beograd na kojem ga čeka najjača moguća konkurencija – u najtežoj kategoriji prijavljeno je više od 40 najboljih superteškaša svijeta!

Marko Milun djeluje moćno, još je ojačao i dobio na snazi i nije slučajno izabran za treninge i sparinge s profesionalcima iz svjetskog vrha – prvo Anthonyjem Joshuom, a sada s Dillianom Whyteom koji traži novu priliku za pojas svjetskog prvaka. Prva prepreka mu je iskusni Rus Povetkin, a na istom spektaklu u Londonu 30. listopada treba nastupiti u predborbi i “stalni” Milunov sparing-partner i klupski kolega iz Leonarda Alen Babić.

Uz trenera Leonarda Pijetraja, uz Miluna je na izbornom sparingu u Zagrebu bio i prijatelj Alen The Savage Babić, koji je 30. listopada u Londonu trebao nakon profi-skora 8-0 imati svoj najjači ispit protiv bivšeg WBA prvaka, Australca Lucasa Brownea (42).

Babić nam je otkrio da se situacija zakomplicirala:

– Prema svemu sudeći Brown je odustao i neće se boriti protiv mene. Izgleda da je otpao i nisam sretan zbog toga, tražimo novog protivnika. Ostalo je samo petnaestak dana do meča i još uvijek ne znam protiv koga ću se boriti.

Babić čeka novog suparnika koji će mu izaći među konopce nakon skora 8-0 (svih 8 pobjeda nokautima i prekidima), a u kakvoj je formi oslikava i izjava Marka Miluna:

– Odlični su i korisni sparinzi kod Dilliana Whytea, ali meni su uvijek najteži s Babićem. Pamte ga dobro svi ostali boksači u Whyteovom kampu, kažu da nema težih sparinga nego protiv The Savagea”.

Milun se posljednjih mjeseci oprobao protiv redom vrhunskih boksača – Frazera Clarkea u olimpijskim kvalifikacijama, pa Anthonyja Joshue i Dilliana Whytea, pa pun samopouzdanja kaže o SP-u u Beogradu:

– Čujem da je u kategoriji više od 40 boksača, no tko god mi bude suparnik, moj cilj je isti – idem do kraja! Pobijediti sve i osvojiti zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka!

Odgovori

Back to top button