Boks

Mariela i Valeria Šteko osvojile zlato, a Lana Paljušić srebro na turniru u Borasu

Mlade hrvatske boksačice postigle su novi sjajan uspjeh na najvećem europskom ženskom turniru – 13. Golden Girl kupu u švedskom Borasu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Osvojile su dva zlata i jedno srebro u konkurenciji 400 boksačica svih dobnih kategorija iz tridesetak država!

Europska juniorska prvakinja MARIELA ŠTEKO osvojila je zlato u kategoriji mlađih seniorki do 63 kg!

Mariela je u finalu pobijedila Finkinju Yessicu Frantsi, aktualnu doprvakinju Europe u mlađim seniorkama!

Mariela je svojim ‘alijevskim’ stilom, plesom i preciznim pogocima s distance, ostvarila uvjerljivu jednoglasnu pobjedu i uz zlatnu medalju osvojila i trofej za najbolju tehničarku velikog Golden Girl turnira!

Mariela Šteko je i lani kao juniorka osvojila zlato u Borasu, na juniorskom EP-u u Montesilvanu postala europska prvakinja, a ove 2023. godine počela boksati kao mlađa seniorka i to joj je već treći ovogodišnji trijumf u starijoj konkurenciji – na Viking kupu u Danskoj, Kupu nacija u Somboru i sada na Golden Girl u Švedskoj!

Dominantna, nepobjediva Mariela zapravo ne pamti posljednji poraz u ringu, otkad boksa za Hrvatsku ostvaruje pobjede na svim natjecanjima!

Mlađa sestra VALERIA ŠTEKO osvojila je zlato u kategoriji kadetkinja do 54 kg! U finalu je svladala Ayu Naggar iz Egipta i boksala odlično kao i u polufinalu (pobjeda nad Šveđankom), pa i Valeria nastavlja trofejni niz obitelji Šteko – nedavno je trijumfirala na Kupu nacija u Somboru, a lani je osvojila broncu na Europskom kadetskom prvenstvu u Turskoj!

LANA PALJUŠIĆ osvojila je srebro u kategoriji juniorki do 57 kg!

Trener Mladen Šteko bio je vrlo nezadovoljan odlukom sudaca, smatra da je Lana bila bolja, zaslužila i trebala biti pobjednica u meču protiv Engleskinje Grace Massey!

Lani je to bio i treći meč zaredom u tri dana u Borasu, jer do finala svladala je predstavnice iz Engleske i Danske.

Lana je osvojila broncu na ovogodišnjem Kupu nacija u Somboru, a prošle godine i brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Montesilvanu.

Sve tri sjajne hrvatske reprezentativke članice su BK Petar Zrinski Zagreb, a žive i treniraju u Borilačkoj akademiji Šteko u Münchenu. Od prošle godine počele su boksati za Hrvatsku bez obzira na pozive iz Njemačkog boksačkog saveza.

Uspjesima na najvećem europskom ženskom turniru Golden Girl nastavljen je čudesni niz hrvatskih boksačica koje su prošle godine osvojile medalje na svim natjecanjima na kojima su sudjelovale, od toga osam odličja na europskim prvenstvima u svim dobnim skupinama!

Zlatni niz nastavljen je ove godine prvo s devet medalja na Kupu nacija u Somboru i sada s tri nova sjajna odličja na Golden Girl kupu u Borasu!

Odgovori

Back to top button