Boks

Luka Bukvić najbolji boksač prvenstva, Nokaut osvojio dva naslova

U subotu je u dvorani Boksačkog kluba Čakovec završeno je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i žene u mlađim dobnim skupinama, piše na službenoj stranici HBS-a.

U kategorijama mlađih seniora (rođeni 2005. i 2006. godine) u uzbudljivih, odličnih 11 borbenih finala u pravom sportskom ambijentu u dvorani BK Čakovca dobili smo 11 novih državnih prvaka.

BK Nokaut Zagreb (na čelu s izbornikom mlađih seniora Yousufom Hasanom) na kraju jedini slavi dva naslova prvaka (teškaši Lovro Pavčec i Filip Kumić), Puljani nose dvije titule (Luigi Šalov BK Pula i Anthony Mirković Arena), dva zlata osvojili su i Splićani (Matej Zebić Pauk i Karlo Mužinić Pit Bull), a po jednu titulu u mlađim seniorima imaju Osijek i Ares Zadar, te tri zagrebačka kluba: Gladijator, Leonardo i Titan Gym.

Za najboljeg boksača PPH-a za mlađe seniore izabran je Zadranin Luka Bukvić (Ares Zadar) koji je dominirao u tri meča zaredom u tri dana, a u finalu do 67 kg do kraja lomio otpor čvrstog Mateja Bijelića (Agram Zagreb), premda je imao oštru konkurenciju za pehar najboljeg u ostalim prvacima!

Luka Bukvić pod vodstvom trenera Nike Marketina iz zadarskog Aresa stigao je odlično pripremljen na državno prvenstvo u Čakovec i u ukupno devet rundi zasluženo obranio lanjsku titulu osvojenu u njegovom Zadru.

Trofej za najboljeg mlađeg seniora Luki Bukviću uručio je predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak.

Kandidaturu za najboljeg mlađeg seniora Prvenstva Hrvatske istaknuo je u prvom redu i Karlo Mužinić (Pit Bull Split), rođak Hajdukove legende Dražena Mužinića, koji je impresivno, dominantno i srčano osvojio titulu u polusrednjoj kategoriji do 71 kg, a u finalu je svladao opasnog zadarskog nokautera i reprezentativca Lovra Ćozu (Bandog Zadar).

Titulu u superteškoj kategoriji +92 kg na razoran je način osvojio reprezentativac Lovro Pavčec (Nokaut), osvajač europskih medalja u mlađim kategorijama, koji je u prvoj rundi strašnim serijama zasuo i nakon tri nokdauna svladao snažnog Elvisa Mahmutovića (Arena Pula). Mladi Pavčec već ima iskustva i u sparingiranju s vrhunskim profesionalcima kao što su Filip Hrgović i Agron Smakići.

Njegov klupski kolega Filip Kumić (Nokaut) osvojio je naslov u teškoj kategoriji do 92 kg u tri runde slomivši otpor upornog Roka Tomića (Mladost Osijek).

Reprezentativac Anthony Mirković (Arena Pula) tehnički je i taktički iskoristio visinu (196 cm!) i duge ruke, te pravodobnim kontrama ukrotio riječkog reprezentativca, moćnog udarača Matea Pejića (Rijeka) do 86 kg i slavio podijeljenom odlukom 4:1.

Još jedan Puljanin Luigi Šalov (BK Pula) u neizvjesne tri runde, u žestokim udarima i protuudarima, sa 3:0 (dva suca bodovali su neodlučeno) svladao je odličnog, vrlo perspektivnog Patricka Plantića (Katran Zagreb) kojeg je u kutu vodio stariji brat Damir Plantić, a potporu mu je u Čakovec došao dati i višestruki državni prvak Marko Zeljko.

Srčani Luka Tolj (Osijek) novi je prvak u poluteškoj kategoriji do 80 kg nakon žestokog meča (podijeljena odluka 3:1) s Danijelom Merklom iz Rijeke.

Leon Maloić (Titan Gym) obranio je titulu do 63,5 kg protiv jakog Marka Vukovića (Leonardo Zagreb).

Splićanin Matej Zebić (Pauk Split) u neizvjesne tri runde u finalu lake kategorije do 60 kg uspio je za nijansu pobijediti domaćeg Ivana Mikulića (Čakovec) tijesnom podijeljenom odlukom 3:2.

Franko Dodić osvojio je titulu za BK Leonardo iz Dubrave u oštrom okršaju do 57 kg protiv Frana Džebića iz Nove Gradiške podijeljenom odlukom 4:1.

Podijeljena odluka 4:1 odlučila je i novog prvaka u najlakšoj kategoriji do 54 kg u kojoj je titulu osvojio Marko Stojanović (Gladijator) protiv Karla Matkovića (Pit Bull Split).

Odgovori

Back to top button