Boks

Lennox Lewis je spreman za povratak u ring i borbu protiv američke MMA zvijezde

Bivši britanski teškaš Lennox Lewis jedan je od rijetkih boksača koji se nakon odlaska u mirovinu nije vraća borbama, barem ne dosad. Bio je posljednji apsolutni prvak teške kategorija prije 24 godine.

Posljednji meč je imao 2003. kada je prekidom nakon šeste runde pobijedio Vitalija Klička. Naime, Ukrajinac je zaradio veliku posjekotinu iznad oka, te je borba prekinuta.

Lewis je tada zadržao svoj WBC, IBO i The Ring pojas prvaka. Karijeru je završio s 41 pobjedom, dva poraza i remije, a posebno se pamte trijumfi nad Mikeom Tysonom, Evanderom Holyfieldom, Hasimom Rahmanom…

Posljednjih dvadesetak godina često se pojavljuje u medijima kao boksački analitičar, ali čini se kako sada ima ambicije vratiti se u ring, a to je otkrila MMA zvijezda Quinton ‘Rampage’ Jackson.

Američki borac je u nedavnom intervjuu ispričao susret s Lewisom u Saudijskoj Arabiji na priredbi između Furyja u Ngannoua.

– Lennox Lewis je došao do mene, odmjerio me, zgrabio za ramena i rekao: ‘Hej, čuo sam da se želiš boriti protiv Shannona Briggsa. Ja ću te trenirati! – rekao je Quinton ‘Rampage’ Jackson.

Nekoliko minuta kasnije Turki Alalshikh, predsjednik General Entertainment Authorityja, je pitao tko se želi boriti protiv Lewisa.

– Gledam okolo i nitko se nije javio. Moj trener je bio pored mene, podigao sam ruku i rekao da ću se boriti protiv Lennoxa Lewisa nakon što pobijedim Shannona – kazao je Quinton ‘Rampage’ Jackson, te potvrdio da je Lewis prihvatio borbu:

– Podigao je ruku i rekao: Uredu!

Odgovori

Back to top button