Boks

Lennox Lewis i Frank Bruno slažu se oko teškaša koji je imao najčvršću bradu

Britanski boksači Lennox Lewis i Frank Bruno sreli su se 1. listopada 1993. u ringu u Cardiff Arms Parku.

Lewis je prekidom u sedmoj rundi pobijedio Brunu i zadržao WBC-ov naslov svjetskog prvaka i nastavio svoj put prema ujedinjenju pojaseva.

Dvojica velikih boksača ostavili su dubok trag u povijesti teške kategorije i sigurno imaju mnogo toga ispričati o svojoj karijeri i protivnicima s kojima su se borili u ringu..

Lennox Lewis je u nedavnom intervju istaknuo kako je od svih boraca s kojima je boksao Oliver McCall imao najčvršću bradu.

Lion je tijekom karijere izgubio samo dva meča, protiv Olivera McCalla i Hasima Rahmana.

– Nema sumnje. Oliver McCall je imao najčvršću bradu. Godinama je bio sparing partner Mikeu Tysonu i imao je sjajne reflekse – kazao je Lennox Lewis.

Isti odgovor je dao i Frank Bruno, te potvrdio kako je Atomic Bull bio sposoban izdržati snažne udarce.

– Nekoliko puta sam ga tako snažno udario, a on je i dalje stajao na nogama, bio je žestok momak. Nisam mogao shvatiti kako nije ni trznuo na neke od mojih udaraca – rekao je Frank Bruno.

Bivši američki boksač Oliver McCall (58) je tijekom karijere izborio 59 pobjeda (38 KO), a imao je i 14 poraza, te dva poništena meča.

Od 14 poraza samo je jednom izgubio prekidom i to u revanšu protiv Lennoxa Lewisa. Britanac je pobijedio tehničkim nokautom u petoj rundi.

Odgovori

Back to top button