Boks

Joseph Parker trenirao s Tysonom Furyjem, te najavio pobjedu protiv Joea Joycea

Novozelandski teškaš Joseph Parker (30-2, 21 KO) nastupit će u subotu na boksačkom spektaklu u Manchesteru protiv domaćeg borca Joea Joycea (14-0, 13 KO), a borit će se za WBO-ov naslov privremenog prvaka.

Bit će to sudar ponajboljih boksača teške kategorije, Parker je na šestom, a Joyce na desetom mjestu na BoxRecovoj ljestvici.

Neporaženi Britanac je srebrni s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, dok je Parker osvojio svjetski naslov pobjedom protiv Andyja Ruiza.

Novozelanđanin je titulu osvojio krajem 2016. godine, a onda je uspio dvaput obraniti.

Bez naslova je ostao 2018. u meču protiv Anthonyja Joshue, a kasnije je izgubio i protiv Dilliana Whytea.

Parker ima šest pobjeda u nizu, a u posljednja dva meča je svladao Dereka Chisoru.

Joyce je zadnju borbu imao u srpnju kada je bio bolji od Christiana Hammera kojeg je pobijedio prekidom u četvrtoj rundi.

– Bit ću prvi koji će pobijediti Joycea. On se može vratiti nakon toga, a ja ću ga ponovno pobijediti u prosincu – rekao je Joseph Parker koji je spreman za mogući revanš.

Parker je cijeli trening kamp odradio kod Andyja Leeja u Morecambeu, a u pripremama je sudjelovao i Tyson Fury. Naime, oni su dobri prijatelji i trening partneri.

– Joyce ima odličnu amatersku karijeru, a kao profesionalac je čak 13 mečeva završio prekidom. U meč ulazi s mnogo samopouzdanja. Fizički je sjajno pripremljen, dobro podnosi udarce, a i zadaje mnogo udaraca. No ja ću ga pobijediti – podvukao je Joseph Parker.

Odgovori

Back to top button